Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 lžic slunečnicového oleje
2 cibule
400 g mletého vepřového masa
2 stroužky česneku
2 lžičky sušeného tymiánu
sůl, pepř
4 kolečka ananasu
4 hamburgerové housky
100 ml ananasového džusu
1 lžička kukuřičného škrobu
4 lžičky omáčky teriyaki
4 lžičky rýžového octa
1 červená cibule
4 hrsti čerstvého koriandru
4 listy ledového salátu

Postup přípravy

1. Na 4 lžících oleje osmahněte pokrájenou cibuli. Přisypte k masu spolu s rozmělněným česnekem, tymiánem, solí, pepřem a promíchejte.
2. Z masové směsi vytvarujte 4 hamburgery. Do pánve přilijte 2 lžíce oleje a opékejte v ní hamburgery z každé strany 8 minut.
3. Rozehřejte pánev a ananas v ní opečte z obou stran, 3 minuty. Pánev vytřete papírovým ubrouskem a opečte v ní vnitřní strany rozpůlených hamburgerových bulek.
4. Na omáčku rozmíchejte ananasový džus, škrob, omáčku teriyaki a rýžový ocet. Červenou cibuli nakrájejte na kolečka a koriandr nasekejte.
5. Spodní díly housek namažte omáčkou, obložte salátem, masem, kolečky cibule, ananasem a sekaným koriandrem. Zakápněte omáčkou a přiklopte vrchní houskou.

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty