
Hawai burger s omáčkou teriyaki
Ingredience
6 | lžic slunečnicového oleje |
2 | cibule |
400 g | mletého vepřového masa |
2 | stroužky česneku |
2 | lžičky sušeného tymiánu |
sůl, pepř | |
4 | kolečka ananasu |
4 | hamburgerové housky |
100 ml | ananasového džusu |
1 | lžička kukuřičného škrobu |
4 | lžičky omáčky teriyaki |
4 | lžičky rýžového octa |
1 | červená cibule |
4 | hrsti čerstvého koriandru |
4 | listy ledového salátu |
Postup přípravy
1. Na 4 lžících oleje osmahněte pokrájenou cibuli. Přisypte k masu spolu s rozmělněným česnekem, tymiánem, solí, pepřem a promíchejte.
2. Z masové směsi vytvarujte 4 hamburgery. Do pánve přilijte 2 lžíce oleje a opékejte v ní hamburgery z každé strany 8 minut.
3. Rozehřejte pánev a ananas v ní opečte z obou stran, 3 minuty. Pánev vytřete papírovým ubrouskem a opečte v ní vnitřní strany rozpůlených hamburgerových bulek.
4. Na omáčku rozmíchejte ananasový džus, škrob, omáčku teriyaki a rýžový ocet. Červenou cibuli nakrájejte na kolečka a koriandr nasekejte.
5. Spodní díly housek namažte omáčkou, obložte salátem, masem, kolečky cibule, ananasem a sekaným koriandrem. Zakápněte omáčkou a přiklopte vrchní houskou.
Pomohl vám recept?
1hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod