×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hamburger s mozzarellou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Hamburger s mozzarellou

Co budete potřebovat

BALZAMIKOVÁ ZÁLIVKA
120 ml balzamikového octa
1 lžíce hnědého cukru
NA HAMBURGERY
450 g hovězího masa, mletého
2 lžíce balzamikového octa
250 g mozzarelly, nakrájené na 8 koleček
80 g strouhanky s kořením
30 g hladké mouky
40 g parmazánu, strouhaného
2 vejce
sůl, pepř
¼ lžičky kajenského pepře
olivový olej na smažení
1 avokádo
1 rajče
bazalkové lístky
4 hamburgerové housky, opečené

Jak na to?

Balzamikový ocet a cukr smíchejte v rendlíku a zvolna vařte 8–10 minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu a připomíná sirup. Přelijte do sklenky nebo konvičky a odložte stranou.
Maso rozdělte na 4 části a vytvarujte z nich burgery. Dejte je na talíř, zakápněte balzamikovým octem a nechte chvíli odpočívat.
Do mísy vsypte strouhanku, parmazán, sůl, pepř a kajenský pepř a dobře promíchejte. V menší misce prošlehejte vejce. Plátky mozzarelly nejprve protáhněte rozšlehanými vejci a pak je důkladně obalte ve strouhankové směsi.
Avokádo nakrájejte na kostičky, přidejte nakrájené rajče, osolte a opepřete.
Gril nebo grilovací pánev rozehřejte na středním až vyšším plameni. Burgery z obou stran osolte a opepřete a opečte podle chuti (4–5 minut po každé straně na medium rare). Sundejte je z grilu, zakryjte alobalem a nechte je odpočívat, zatímco připravíte mozzarellu, avokádo a rajče. Na oleji opečte plátky mozzarelly dozlatova, zhruba 1 minutu po každé straně. Pak je odložte na talíř vyložený kuchyňskou utěrkou.
Na rozkrojenou housku dejte směs z avokáda, položte burger, na něj položte pár bazalkových lístků a dva plátky opečené mozzarelly. Zakapejte balzamikovou zálivkou a přiklopte horní polovinou housky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hamburger s mozzarellou

Snadné Grilování Bazalka , Rajče Magazín 5/2016 Počet porcí: 4
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

BALZAMIKOVÁ ZÁLIVKA
120 ml balzamikového octa
1 lžíce hnědého cukru
NA HAMBURGERY
450 g hovězího masa, mletého
2 lžíce balzamikového octa
250 g mozzarelly, nakrájené na 8 koleček
80 g strouhanky s kořením
30 g hladké mouky
40 g parmazánu, strouhaného
2 vejce
sůl, pepř
¼ lžičky kajenského pepře
olivový olej na smažení
1 avokádo
1 rajče
bazalkové lístky
4 hamburgerové housky, opečené

Jak na to?

Balzamikový ocet a cukr smíchejte v rendlíku a zvolna vařte 8–10 minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu a připomíná sirup. Přelijte do sklenky nebo konvičky a odložte stranou.
Maso rozdělte na 4 části a vytvarujte z nich burgery. Dejte je na talíř, zakápněte balzamikovým octem a nechte chvíli odpočívat.
Do mísy vsypte strouhanku, parmazán, sůl, pepř a kajenský pepř a dobře promíchejte. V menší misce prošlehejte vejce. Plátky mozzarelly nejprve protáhněte rozšlehanými vejci a pak je důkladně obalte ve strouhankové směsi.
Avokádo nakrájejte na kostičky, přidejte nakrájené rajče, osolte a opepřete.
Gril nebo grilovací pánev rozehřejte na středním až vyšším plameni. Burgery z obou stran osolte a opepřete a opečte podle chuti (4–5 minut po každé straně na medium rare). Sundejte je z grilu, zakryjte alobalem a nechte je odpočívat, zatímco připravíte mozzarellu, avokádo a rajče. Na oleji opečte plátky mozzarelly dozlatova, zhruba 1 minutu po každé straně. Pak je odložte na talíř vyložený kuchyňskou utěrkou.
Na rozkrojenou housku dejte směs z avokáda, položte burger, na něj položte pár bazalkových lístků a dva plátky opečené mozzarelly. Zakapejte balzamikovou zálivkou a přiklopte horní polovinou housky.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.