×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hamburger s mozzarellou

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Hamburger s mozzarellou

Co budete potřebovat

BALZAMIKOVÁ ZÁLIVKA
120 ml balzamikového octa
1 lžíce hnědého cukru
NA HAMBURGERY
450 g hovězího masa, mletého
2 lžíce balzamikového octa
250 g mozzarelly, nakrájené na 8 koleček
80 g strouhanky s kořením
30 g hladké mouky
40 g parmazánu, strouhaného
2 vejce
sůl, pepř
¼ lžičky kajenského pepře
olivový olej na smažení
1 avokádo
1 rajče
bazalkové lístky
4 hamburgerové housky, opečené

Jak na to?

Balzamikový ocet a cukr smíchejte v rendlíku a zvolna vařte 8–10 minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu a připomíná sirup. Přelijte do sklenky nebo konvičky a odložte stranou.
Maso rozdělte na 4 části a vytvarujte z nich burgery. Dejte je na talíř, zakápněte balzamikovým octem a nechte chvíli odpočívat.
Do mísy vsypte strouhanku, parmazán, sůl, pepř a kajenský pepř a dobře promíchejte. V menší misce prošlehejte vejce. Plátky mozzarelly nejprve protáhněte rozšlehanými vejci a pak je důkladně obalte ve strouhankové směsi.
Avokádo nakrájejte na kostičky, přidejte nakrájené rajče, osolte a opepřete.
Gril nebo grilovací pánev rozehřejte na středním až vyšším plameni. Burgery z obou stran osolte a opepřete a opečte podle chuti (4–5 minut po každé straně na medium rare). Sundejte je z grilu, zakryjte alobalem a nechte je odpočívat, zatímco připravíte mozzarellu, avokádo a rajče. Na oleji opečte plátky mozzarelly dozlatova, zhruba 1 minutu po každé straně. Pak je odložte na talíř vyložený kuchyňskou utěrkou.
Na rozkrojenou housku dejte směs z avokáda, položte burger, na něj položte pár bazalkových lístků a dva plátky opečené mozzarelly. Zakapejte balzamikovou zálivkou a přiklopte horní polovinou housky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hamburger s mozzarellou

Snadné Grilování Magazín 5/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

BALZAMIKOVÁ ZÁLIVKA
120 ml balzamikového octa
1 lžíce hnědého cukru
NA HAMBURGERY
450 g hovězího masa, mletého
2 lžíce balzamikového octa
250 g mozzarelly, nakrájené na 8 koleček
80 g strouhanky s kořením
30 g hladké mouky
40 g parmazánu, strouhaného
2 vejce
sůl, pepř
¼ lžičky kajenského pepře
olivový olej na smažení
1 avokádo
1 rajče
bazalkové lístky
4 hamburgerové housky, opečené

Jak na to?

Balzamikový ocet a cukr smíchejte v rendlíku a zvolna vařte 8–10 minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu a připomíná sirup. Přelijte do sklenky nebo konvičky a odložte stranou.
Maso rozdělte na 4 části a vytvarujte z nich burgery. Dejte je na talíř, zakápněte balzamikovým octem a nechte chvíli odpočívat.
Do mísy vsypte strouhanku, parmazán, sůl, pepř a kajenský pepř a dobře promíchejte. V menší misce prošlehejte vejce. Plátky mozzarelly nejprve protáhněte rozšlehanými vejci a pak je důkladně obalte ve strouhankové směsi.
Avokádo nakrájejte na kostičky, přidejte nakrájené rajče, osolte a opepřete.
Gril nebo grilovací pánev rozehřejte na středním až vyšším plameni. Burgery z obou stran osolte a opepřete a opečte podle chuti (4–5 minut po každé straně na medium rare). Sundejte je z grilu, zakryjte alobalem a nechte je odpočívat, zatímco připravíte mozzarellu, avokádo a rajče. Na oleji opečte plátky mozzarelly dozlatova, zhruba 1 minutu po každé straně. Pak je odložte na talíř vyložený kuchyňskou utěrkou.
Na rozkrojenou housku dejte směs z avokáda, položte burger, na něj položte pár bazalkových lístků a dva plátky opečené mozzarelly. Zakapejte balzamikovou zálivkou a přiklopte horní polovinou housky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty