Šťavnatý hamburger z hovězího masa s domácí tatarkou

Šťavnatý a poctivý hamburger je zárukou skvělé grilovačky i páteční večeře s přáteli. Dopřejte si americkou klasiku navíc s vaší vlastní domácí tatarkou.
Velmi snadné Hlavní chod Magazín 5/2010
Velmi snadné Hlavní chod Magazín 5/2010

Co budete potřebovat na hamburger s domácí tatarkou

1 balení hovězích hamburgeru AQ
1 lžíce slunečnicového oleje + na potření
2 housky na burger
ledový salát
1–2 masitá rajčata, na kolečka
2 nakládané okurky, na plátky
mexická salsa AQ
1 červená cibule, nakrájená na kolečka
Na domácí tatarku:
150 ml majonézy
3 lžíce hustého bílého jogurtu
1 lžíce najemno nasekané šalotky
1 lžíce nasekané cibulové natě
1–2 nakládané okurky, najemno
worcesterská omáčka
sůl a pepř na dochucení

Jak udělat hamburger zdravější

Alergeny

Vejce a výrobky z nich
Mléko a výrobky z něj
Obiloviny obsahující lepek

Recept jak na šťavnatý hamburger

  1. Nejprve si připravte domácí tatarku. V míse smíchejte 150 ml majonézy se 3 lžicemi jogurtu. Vmíchejte lžíci nakrájené šalotky, 1 lžíci nasekané jarní cibulky a 1–2 nakládané okurky nasekané najemno. Pořádně promíchejte. Dochuťte worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Promíchejte a dejte do lednice.
  2. A jděte na burgery: Maso opečte z obou stran na oleji, aby mělo z obou stran krásnou kůrku. Housky rozkrojte a řezné plochy potřete olejem. Pak je dejte na plech vyložený pečicím papírem stranami potřenými olejem vzhůru. Jednu minutu opékejte pod rozpáleným grilem v troubě.
  3. Pak začněte s vrstvením samotného hamburgeru: Na spodní díl rozříznuté housky dejte pár dobře omytých a osušených listů ledového salátu, na něj 2 velká kolečka rajčete, tatarku, opečený burger, na něj plátky okurky, opět vrstvu tatarky a navrch mexickou salsu.
  4. Těsně pod horní díl housky patří ještě pár koleček červené cibule. Přiklopte druhou polovinou opečené housky, naservírujte a ještě teplý podávejte. Pokud máte pocit, že vám ujíždí horní polovina, můžete využít k propíchnutí hamburgeru dřevěnou špejli jako v restauraci. Dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
10hodnocení

Co byste o hamburgeru měli vědět

Hovězí maso je zdrojem železa. Tento stopový prvek je u většiny žen a dětí v jídelníčku v nedostatečném množství. Proto hovězí maso zařazujte alespoň 2krát za měsíc.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky