Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Burger:
1 balení hovězího burgersteaku Dvouručák
1 velké rajče
100 g tučného plátkového sýru
ledový salát
housky na burgery
Okurková salsa:
1 lžíce kopru
6 kyselých okurek
půl červené cibule
1 lžíce citrónové kůry
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravte okurkovou salsu. Okurky nechte okapat, a poté je nakrájejte nadrobno. Červenou cibuli nakrájejte najemno. Obojí vložte do misky nebo větší sklenice a přidejte kopr, citronovou kůru, citronovou šťávu a olej. Dochuťte solí a pepřem a pořádně promíchejte. Nechte odležet.

Již připravené burgery vložte na gril. Grilujte tak, aby uvnitř zůstaly šťavnaté, z každé strany postačí pár minut. Krátce před dokončením na ně položte z jedné strany plátek sýru, aby se rozpustil. Housky rozkrojte a opečte. Sestavte burger: na spodní část housky dejte okurkovou salsu, na ni maso se sýrem a na konec plátek ledového salátu a silnější kolečko rajčete. Na závěr přiklopte vrchní částí housky.

Pomohl vám recept?
15hodnocení3

Další videorecepty