Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 g hladké mouky
1 lžička sody
1 lžíce kakaa holandského typu
350 g cukru krupice
sůl
350 g másla
3 vejce
250 ml podmáslí
205 ml slunečnicového oleje
2 lžíce červeného práškového barviva
3 lžičky vanilkového extraktu
100 g čerstvého mazacího sýra Philadelphia
300 g moučkového cukru
150 g bílé čokolády
1 narozeninová svíčka

Postup přípravy

1. Mouku, sodu a kakao prosejte do mísy. Přisypte cukr, špetku soli a promíchejte.

2. V robotu utřete 150 g másla pokrájeného na kostičky do pěny. Po lžících vmíchejte moučnou směs do hladké konzistence.

3. V druhé míse promíchejte vejce, podmáslí, 200 ml oleje, barvivo a 1 lžičku vanilkového extraktu. Vše pomalu zapracujte do směsi s moukou a máslem. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

4. Vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě 22 minut na 180 °C.

5. Mezitím si z papíru připravte kruhovou šablonu o průměru 12 cm. Upečený korpus vyklopte a po vychladnutí z něj vyřízněte 5 kol dle šablony.

6. Na krém ušlehejte máslo spolu s cukrem. Postupně zašlehejte sýr a vanilkový extrakt. Krém rozdělte na poloviny. První použijte ke slepení korpusů, druhou potřete dort zvenku.

7. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a vmíchejte zbylý olej. Polevou zdobte okraj dortu do efektu rozteklé svíčky. Nakonec doprostřed zapusťte svíčku a vložte alespoň na 2 hodiny do lednice.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty