
Halloweenská svíce
Ingredience
600 g | hladké mouky |
1 | lžička sody |
1 | lžíce kakaa holandského typu |
350 g | cukru krupice |
sůl | |
350 g | másla |
3 | vejce |
250 ml | podmáslí |
205 ml | slunečnicového oleje |
2 | lžíce červeného práškového barviva |
3 | lžičky vanilkového extraktu |
100 g | čerstvého mazacího sýra Philadelphia |
300 g | moučkového cukru |
150 g | bílé čokolády |
1 | narozeninová svíčka |
Postup přípravy
1. Mouku, sodu a kakao prosejte do mísy. Přisypte cukr, špetku soli a promíchejte.
2. V robotu utřete 150 g másla pokrájeného na kostičky do pěny. Po lžících vmíchejte moučnou směs do hladké konzistence.
3. V druhé míse promíchejte vejce, podmáslí, 200 ml oleje, barvivo a 1 lžičku vanilkového extraktu. Vše pomalu zapracujte do směsi s moukou a máslem. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě 22 minut na 180 °C.
5. Mezitím si z papíru připravte kruhovou šablonu o průměru 12 cm. Upečený korpus vyklopte a po vychladnutí z něj vyřízněte 5 kol dle šablony.
6. Na krém ušlehejte máslo spolu s cukrem. Postupně zašlehejte sýr a vanilkový extrakt. Krém rozdělte na poloviny. První použijte ke slepení korpusů, druhou potřete dort zvenku.
7. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a vmíchejte zbylý olej. Polevou zdobte okraj dortu do efektu rozteklé svíčky. Nakonec doprostřed zapusťte svíčku a vložte alespoň na 2 hodiny do lednice.