Grilovaný vepřový steak s marinádou z medu a citronu
Ingredience
2 | vepřové steaky |
2 | lžíce medu |
500 ml | světlého piva |
½ | lžičky červeného pepře |
1 | bio citron |
sůl |
Postup přípravy
1. V kastrůlku nechte rozpustit 2 lžíce medu, pak přidejte 500 ml piva a lžičku nastrouhané citronové kůry. Marinádu prohřejte a přidejte pepř.
2. Pak dejte 2 vepřové steaky na plech a zalijte je marinádou, aby byly ponořené. Plech zakryjte potravinovou fólií a nechte v lednici marinovat alespoň 2 hodiny.
3. Nejdříve položte steaky na gril rozpálený na 250 °C a nechte je zabarvit. Pak upravte na nepřímý žár na 150 °C a nechte grilovat po dobu 10 minut, otočte a grilujte dalších 10 minut. Osolte a opepřete až na závěr.
4. Na středním plameni nechte zredukovat zbylou marinádu, kterou můžete přelít maso. A šťavnaté steaky se mohou servírovat.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY