Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaný vepřový steak s marinádou z medu a citronu

Grilovaný vepřový steak s marinádou z medu a citronu

Ingredience

2 vepřové steaky
2 lžíce medu
500 ml světlého piva
½ lžičky červeného pepře
1 bio citron
sůl

Postup přípravy

1. V kastrůlku nechte rozpustit 2 lžíce medu, pak přidejte 500 ml piva a lžičku nastrouhané citronové kůry. Marinádu prohřejte a přidejte pepř.
2. Pak dejte 2 vepřové steaky na plech a zalijte je marinádou, aby byly ponořené. Plech zakryjte potravinovou fólií a nechte v lednici marinovat alespoň 2 hodiny.
3. Nejdříve položte steaky na gril rozpálený na 250 °C a nechte je zabarvit. Pak upravte na nepřímý žár na 150 °C a nechte grilovat po dobu 10 minut, otočte a grilujte dalších 10 minut. Osolte a opepřete až na závěr.
4. Na středním plameni nechte zredukovat zbylou marinádu, kterou můžete přelít maso. A šťavnaté steaky se mohou servírovat.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty