
Grilovaný vepřový steak s marinádou z medu a citronu
Postup přípravy
1. V kastrůlku nechte rozpustit 2 lžíce medu, pak přidejte 500 ml piva a lžičku nastrouhané citronové kůry. Marinádu prohřejte a přidejte pepř.
2. Pak dejte 2 vepřové steaky na plech a zalijte je marinádou, aby byly ponořené. Plech zakryjte potravinovou fólií a nechte v lednici marinovat alespoň 2 hodiny.
3. Nejdříve položte steaky na gril rozpálený na 250 °C a nechte je zabarvit. Pak upravte na nepřímý žár na 150 °C a nechte grilovat po dobu 10 minut, otočte a grilujte dalších 10 minut. Osolte a opepřete až na závěr.
4. Na středním plameni nechte zredukovat zbylou marinádu, kterou můžete přelít maso. A šťavnaté steaky se mohou servírovat.
Pomohl vám recept?
2hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod