Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaný pstruh se salátem z grilované mrkve

Grilovaný pstruh se salátem z grilované mrkve

Ingredience

8 mrkví s natí
1 lžíce medu
5 lžic olivového oleje Borges
sůl, pepř
4 pstruzi
1 bio citron
80 g rukoly
40 g fety
30 g piniových ořechů

Postup přípravy

1. Omyté mrkve oloupejte, zbavte natě a dejte je stranou. V míse smíchejte med se 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Mrkve podélně rozpulte, smíchejte s medovým olejem a grilujte z obou stran dozlatova.
2. Omyté pstruhy osušte papírovou utěrkou, potřete 2 lžícemi olivového oleje a ze všech stran osolte a opepřete. Dobře omytý citron rozkrojte, polovinu citronu pokrájejte na kolečka a ta vložte do dutiny ryby. Grilujte na rozehřátém grilu asi 6 minut z každé strany.
3. Na dresink smíchejte zbylý olivový olej se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem. Omytou rukolu rozložte na servírovací talíř, navrch položte grilované mrkve, rozdrobte fetu a posypte piniovými oříšky. Zakápněte dresinkem a servírujte s grilovanou rybou. Ozdobte mrkvovou natí.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty