×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaný pstruh s pohankou

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Grilovaný pstruh s pohankou

Co budete potřebovat

2 pstruzi, opláchnutí a osušení
sůl
hladká mouka na obalení
2 citrony, na plátky
2 větvičky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
hladkolistá petržel na ozdobu
bílé víno k podávání
Pohankový salát:
250 g předvařené pohanky (150 g suché)
3 stvoly řapíkatého celeru, pokrájené na malé kousky
4 stonků zeleného chřestu, spařeného a pokrájeného na šikmá kolečka
1 červená cibule, najemno
1 pomeranč, vyfiletovaný
hladkolistá petržel, nasekaná nahrubo
hrst dýňových semínek, nasekaných
hrst lískových ořechů, nasekaných
Dresink:
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce pomerančové šťávy
½ citronu – šťáva
sůl a pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C gril. Pstruhy osolte (i zevnitř), obalte v mouce a třikrát na bocích nařízněte. Zářezy vyplňte citrony a dutinu ryby tymiánem. Pak ryby rychle zprudka opečte v pánvi s olejem a na plechu vyloženém pečicím papírem vložte na 10 minut do trouby. Vychladlou pohanku promíchejte se všemi zbylými surovinami a zalijte dresinkem. Pstruha podávejte na lůžku z pohankového salátu, se sklenicí bílého vína.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný pstruh s pohankou

Hlavní chod Snadné Česká Ryby Něco lehkého Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

2 pstruzi, opláchnutí a osušení
sůl
hladká mouka na obalení
2 citrony, na plátky
2 větvičky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
hladkolistá petržel na ozdobu
bílé víno k podávání
Pohankový salát:
250 g předvařené pohanky (150 g suché)
3 stvoly řapíkatého celeru, pokrájené na malé kousky
4 stonků zeleného chřestu, spařeného a pokrájeného na šikmá kolečka
1 červená cibule, najemno
1 pomeranč, vyfiletovaný
hladkolistá petržel, nasekaná nahrubo
hrst dýňových semínek, nasekaných
hrst lískových ořechů, nasekaných
Dresink:
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce pomerančové šťávy
½ citronu – šťáva
sůl a pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C gril. Pstruhy osolte (i zevnitř), obalte v mouce a třikrát na bocích nařízněte. Zářezy vyplňte citrony a dutinu ryby tymiánem. Pak ryby rychle zprudka opečte v pánvi s olejem a na plechu vyloženém pečicím papírem vložte na 10 minut do trouby. Vychladlou pohanku promíchejte se všemi zbylými surovinami a zalijte dresinkem. Pstruha podávejte na lůžku z pohankového salátu, se sklenicí bílého vína.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty