
Grilovaný pstruh s pohankou
Ingredience
2 | pstruzi, opláchnutí a osušení |
sůl | |
hladká mouka na obalení | |
2 | citrony, na plátky |
2 | větvičky tymiánu |
2 | lžíce olivového oleje |
hladkolistá petržel na ozdobu | |
bílé víno k podávání | |
Pohankový salát: | |
---|---|
250 g | předvařené pohanky (150 g suché) |
3 | stvoly řapíkatého celeru, pokrájené na malé kousky |
4 | stonků zeleného chřestu, spařeného a pokrájeného na šikmá kolečka |
1 | červená cibule, najemno |
1 | pomeranč, vyfiletovaný |
hladkolistá petržel, nasekaná nahrubo | |
hrst dýňových semínek, nasekaných | |
hrst lískových ořechů, nasekaných | |
Dresink: | |
4 | lžíce olivového oleje |
3 | lžíce pomerančové šťávy |
½ | citronu – šťáva |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 200 °C gril. Pstruhy osolte (i zevnitř), obalte v mouce a třikrát na bocích nařízněte. Zářezy vyplňte citrony a dutinu ryby tymiánem. Pak ryby rychle zprudka opečte v pánvi s olejem a na plechu vyloženém pečicím papírem vložte na 10 minut do trouby. Vychladlou pohanku promíchejte se všemi zbylými surovinami a zalijte dresinkem. Pstruha podávejte na lůžku z pohankového salátu, se sklenicí bílého vína.
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod