Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 pstruzi, opláchnutí a osušení
sůl
hladká mouka na obalení
2 citrony, na plátky
2 větvičky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
hladkolistá petržel na ozdobu
bílé víno k podávání
Pohankový salát:
250 g předvařené pohanky (150 g suché)
3 stvoly řapíkatého celeru, pokrájené na malé kousky
4 stonků zeleného chřestu, spařeného a pokrájeného na šikmá kolečka
1 červená cibule, najemno
1 pomeranč, vyfiletovaný
hladkolistá petržel, nasekaná nahrubo
hrst dýňových semínek, nasekaných
hrst lískových ořechů, nasekaných
Dresink:
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce pomerančové šťávy
½ citronu – šťáva
sůl a pepř

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 200 °C gril. Pstruhy osolte (i zevnitř), obalte v mouce a třikrát na bocích nařízněte. Zářezy vyplňte citrony a dutinu ryby tymiánem. Pak ryby rychle zprudka opečte v pánvi s olejem a na plechu vyloženém pečicím papírem vložte na 10 minut do trouby. Vychladlou pohanku promíchejte se všemi zbylými surovinami a zalijte dresinkem. Pstruha podávejte na lůžku z pohankového salátu, se sklenicí bílého vína.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty