Grilovaný pstruh s pohankou
Ingredience
2 | pstruzi, opláchnutí a osušení |
sůl | |
hladká mouka na obalení | |
2 | citrony, na plátky |
2 | větvičky tymiánu |
2 | lžíce olivového oleje |
hladkolistá petržel na ozdobu | |
bílé víno k podávání | |
Pohankový salát: | |
---|---|
250 g | předvařené pohanky (150 g suché) |
3 | stvoly řapíkatého celeru, pokrájené na malé kousky |
4 | stonků zeleného chřestu, spařeného a pokrájeného na šikmá kolečka |
1 | červená cibule, najemno |
1 | pomeranč, vyfiletovaný |
hladkolistá petržel, nasekaná nahrubo | |
hrst dýňových semínek, nasekaných | |
hrst lískových ořechů, nasekaných | |
Dresink: | |
4 | lžíce olivového oleje |
3 | lžíce pomerančové šťávy |
½ | citronu – šťáva |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 200 °C gril. Pstruhy osolte (i zevnitř), obalte v mouce a třikrát na bocích nařízněte. Zářezy vyplňte citrony a dutinu ryby tymiánem. Pak ryby rychle zprudka opečte v pánvi s olejem a na plechu vyloženém pečicím papírem vložte na 10 minut do trouby. Vychladlou pohanku promíchejte se všemi zbylými surovinami a zalijte dresinkem. Pstruha podávejte na lůžku z pohankového salátu, se sklenicí bílého vína.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY