×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s...
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní...
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím...
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Co budete potřebovat

2 pstruzi po 300 g
olivový olej
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 větší svazek hladkolisté
petrželky, lístky
otrhané a nasekané
2 citrony, 1 rozpůlený,
z druhého nastrouhaná
kůra a citron nakrájený
na plátky
30 g másla, na plátky

Jak na to?

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Kůži na obou bocích ryb asi desetkrát příčně nařízněte, řezy by měly být zhruba půl centimetru hluboké. Vetřete olivový olej, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložte petržel a citronové plátky. Ryby položte na grilovací mřížku, posypte strouhanou citronovou kůrou a poklaďte plátky másla. Na mřížku přidejte i rozpůlený citron. Mřížku upevněte asi 15 cm od grilu a opékejte zhruba 6 minut na každé straně. Ryby pokapejte šťávou z pečeného citronu a podávejte s jednoduchým salátem a čerstvým bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Snadné Grilování Grilování Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)
Pro milovníky ryb velmi jednoduchý a rychlý recept, jak připravit pstruha na grilu.

Co budete potřebovat

2 pstruzi po 300 g
olivový olej
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 větší svazek hladkolisté
petrželky, lístky
otrhané a nasekané
2 citrony, 1 rozpůlený,
z druhého nastrouhaná
kůra a citron nakrájený
na plátky
30 g másla, na plátky

Jak na to?

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Kůži na obou bocích ryb asi desetkrát příčně nařízněte, řezy by měly být zhruba půl centimetru hluboké. Vetřete olivový olej, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložte petržel a citronové plátky. Ryby položte na grilovací mřížku, posypte strouhanou citronovou kůrou a poklaďte plátky másla. Na mřížku přidejte i rozpůlený citron. Mřížku upevněte asi 15 cm od grilu a opékejte zhruba 6 minut na každé straně. Ryby pokapejte šťávou z pečeného citronu a podávejte s jednoduchým salátem a čerstvým bílým pečivem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Inspirujte se podobnými recepty