
Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem
Pro milovníky ryb velmi jednoduchý a rychlý recept, jak připravit pstruha na grilu.
Postup přípravy
Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Kůži na obou bocích ryb asi desetkrát příčně nařízněte, řezy by měly být zhruba půl centimetru hluboké. Vetřete olivový olej, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložte petržel a citronové plátky. Ryby položte na grilovací mřížku, posypte strouhanou citronovou kůrou a poklaďte plátky másla. Na mřížku přidejte i rozpůlený citron. Mřížku upevněte asi 15 cm od grilu a opékejte zhruba 6 minut na každé straně. Ryby pokapejte šťávou z pečeného citronu a podávejte s jednoduchým salátem a čerstvým bílým pečivem.
Pomohl vám recept?
3hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod