×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Co budete potřebovat

2 pstruzi po 300 g
olivový olej
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 větší svazek hladkolisté
petrželky, lístky
otrhané a nasekané
2 citrony, 1 rozpůlený,
z druhého nastrouhaná
kůra a citron nakrájený
na plátky
30 g másla, na plátky

Jak na to?

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Kůži na obou bocích ryb asi desetkrát příčně nařízněte, řezy by měly být zhruba půl centimetru hluboké. Vetřete olivový olej, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložte petržel a citronové plátky. Ryby položte na grilovací mřížku, posypte strouhanou citronovou kůrou a poklaďte plátky másla. Na mřížku přidejte i rozpůlený citron. Mřížku upevněte asi 15 cm od grilu a opékejte zhruba 6 minut na každé straně. Ryby pokapejte šťávou z pečeného citronu a podávejte s jednoduchým salátem a čerstvým bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Snadné Grilování Grilování Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)
Pro milovníky ryb velmi jednoduchý a rychlý recept, jak připravit pstruha na grilu.

Co budete potřebovat

2 pstruzi po 300 g
olivový olej
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 větší svazek hladkolisté
petrželky, lístky
otrhané a nasekané
2 citrony, 1 rozpůlený,
z druhého nastrouhaná
kůra a citron nakrájený
na plátky
30 g másla, na plátky

Jak na to?

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Kůži na obou bocích ryb asi desetkrát příčně nařízněte, řezy by měly být zhruba půl centimetru hluboké. Vetřete olivový olej, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložte petržel a citronové plátky. Ryby položte na grilovací mřížku, posypte strouhanou citronovou kůrou a poklaďte plátky másla. Na mřížku přidejte i rozpůlený citron. Mřížku upevněte asi 15 cm od grilu a opékejte zhruba 6 minut na každé straně. Ryby pokapejte šťávou z pečeného citronu a podávejte s jednoduchým salátem a čerstvým bílým pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty