×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Co budete potřebovat

2 pstruzi po 300 g
olivový olej
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 větší svazek hladkolisté
petrželky, lístky
otrhané a nasekané
2 citrony, 1 rozpůlený,
z druhého nastrouhaná
kůra a citron nakrájený
na plátky
30 g másla, na plátky

Jak na to?

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Kůži na obou bocích ryb asi desetkrát příčně nařízněte, řezy by měly být zhruba půl centimetru hluboké. Vetřete olivový olej, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložte petržel a citronové plátky. Ryby položte na grilovací mřížku, posypte strouhanou citronovou kůrou a poklaďte plátky másla. Na mřížku přidejte i rozpůlený citron. Mřížku upevněte asi 15 cm od grilu a opékejte zhruba 6 minut na každé straně. Ryby pokapejte šťávou z pečeného citronu a podávejte s jednoduchým salátem a čerstvým bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Snadné Grilování Grilování Petržel kadeřavá Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Pro milovníky ryb velmi jednoduchý a rychlý recept, jak připravit pstruha na grilu.

Co budete potřebovat

2 pstruzi po 300 g
olivový olej
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 větší svazek hladkolisté
petrželky, lístky
otrhané a nasekané
2 citrony, 1 rozpůlený,
z druhého nastrouhaná
kůra a citron nakrájený
na plátky
30 g másla, na plátky

Jak na to?

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Kůži na obou bocích ryb asi desetkrát příčně nařízněte, řezy by měly být zhruba půl centimetru hluboké. Vetřete olivový olej, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložte petržel a citronové plátky. Ryby položte na grilovací mřížku, posypte strouhanou citronovou kůrou a poklaďte plátky másla. Na mřížku přidejte i rozpůlený citron. Mřížku upevněte asi 15 cm od grilu a opékejte zhruba 6 minut na každé straně. Ryby pokapejte šťávou z pečeného citronu a podávejte s jednoduchým salátem a čerstvým bílým pečivem.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.