Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Pro milovníky ryb velmi jednoduchý a rychlý recept, jak připravit pstruha na grilu.

Ingredience

2 pstruzi po 300 g
olivový olej
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 větší svazek hladkolisté
petrželky, lístky
otrhané a nasekané
2 citrony, 1 rozpůlený,
z druhého nastrouhaná
kůra a citron nakrájený
na plátky
30 g másla, na plátky

Postup přípravy

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Kůži na obou bocích ryb asi desetkrát příčně nařízněte, řezy by měly být zhruba půl centimetru hluboké. Vetřete olivový olej, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložte petržel a citronové plátky. Ryby položte na grilovací mřížku, posypte strouhanou citronovou kůrou a poklaďte plátky másla. Na mřížku přidejte i rozpůlený citron. Mřížku upevněte asi 15 cm od grilu a opékejte zhruba 6 minut na každé straně. Ryby pokapejte šťávou z pečeného citronu a podávejte s jednoduchým salátem a čerstvým bílým pečivem.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty