Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaný pstruh s exotickým salátem

Grilovaný pstruh s exotickým salátem

Ingredience

4 pstruzi
2 lžíce meruňkového džemu
1 lžička omáčky sriracha
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 bio citron
100 g mixu salátů
2 avokáda
1 mango
200 g bílého jogurtu
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce citronové šťávy
10 g pažitky

Postup přípravy

1. Omyté pstruhy osušte papírovou utěrkou, potřete směsí džemu, srirachy, oleje, soli a pepře. Nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu a dejte zatím stranou. Citron rozpulte. Polovinu citronu pokrájejte na kolečka a vložte do dutiny ryby. Takto připravené ryby grilujte na rozehřátém grilu asi 6 minut z každé strany.
2. Smíchejte mix salátů s oloupaným pokrájeným avokádem a mangem. Na dip rozmíchejte metličkou jogurt s javorovým sirupem, odloženou citronovou kůrou, citronovou šťávou, nadrobno pokrájenou pažitkou, solí a pepřem. Salát servírujte s rybou a citronovým dipem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty