×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaný losos s italskou čočkou
45 minut , Snadné , Grilování ,

Grilovaný losos s italskou čočkou

Co budu potřebovat

4 steaky z lososa
300 g zelené čočky
nové koření
černý pepř
bobkový list
rozmarýn
mrkev
řapíkatý celer
pórek
balsamikový ocet
rajče
pažitka
olivový olej
sůl, pepř
petrželka

Jak na to?

Čočku nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Do plátna zabalíme pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložíme do hrnce s čočkou a vaříme maximálně 30 minut. Nechceme, aby ta čočka byla „hnusná kašovitá školno jídelnová na lžici lepidlová hnusná maltoidní srágora“.
Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme. Do základu přilijeme kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidáme k orestované zelenině a prohřejeme.
Nakonec vmícháme rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.
Steaky z ryby osolíme a opepříme bílým pepřem. V pánvi rozehřejeme olivový olej a steaky opečeme z obou stran do zlatova.
Servírujeme s pár lístky petrželky.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Sashimi v novém stylu

    30 minut
  • Zapečený losos podle Zdeňka Pohlreicha

    Hlavní chod 30 minut
  • Losos v listovém těstě se špenátem

    30 minut