×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Grilovaný losos s italskou čočkou 

Co budete potřebovat

4 porce čerstvého lososa
300g zelené čočky
nové koření
černý a bílý pepř
bobkový list
rozmarýn
mrkev
řapíkatý celer
pórek
balsamikový ocet
rajče
pažitka
olivový olej
petrželka

Jak na to?

Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut.

Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte.

Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.

Porce lososa osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olivový olej a rybu opečte z obou stran do zlatova.

Servírujte s pár lístky petrželky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný losos s italskou čočkou 

Hlavní chod Snadné Ryby Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 porce čerstvého lososa
300g zelené čočky
nové koření
černý a bílý pepř
bobkový list
rozmarýn
mrkev
řapíkatý celer
pórek
balsamikový ocet
rajče
pažitka
olivový olej
petrželka

Jak na to?

Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut.

Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte.

Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.

Porce lososa osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olivový olej a rybu opečte z obou stran do zlatova.

Servírujte s pár lístky petrželky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY