Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Grilovaný lilek s nivou

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové...
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Grilovaný lilek s nivou

Co budete potřebovat

1 lilek
sůl, pepř
150 g sýra niva
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 snítky čerstvého rozmarýnu
½ hrsti hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Omyté lilky nakrájejte na kolečka silná asi 1 cm. Osolte, opepřete a nechte 30 minut odležet. Poté osušte papírovou utěrkou, protože lilek pustí vodu.
2. Grilujte 5 minut pouze z jedné strany.
3. Mezitím nastrouhejte do misky nivu. Olej smíchejte s rozmělněným česnekem a najemno nakrájeným rozmarýnem. Jednu snítku nechte stranou na ozdobu.
4. Kolečka lilku otočte, potřete česnekovobylinkovým olejem a posypte strouhanou nivou.
5. Opékejte dalších 8 minut. Před podáváním posypte nasekanou petrželí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný lilek s nivou

Předkrm Snadné Grilování Vegetariánské Bezlepkové Magazín 7-8/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 lilek
sůl, pepř
150 g sýra niva
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 snítky čerstvého rozmarýnu
½ hrsti hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Omyté lilky nakrájejte na kolečka silná asi 1 cm. Osolte, opepřete a nechte 30 minut odležet. Poté osušte papírovou utěrkou, protože lilek pustí vodu.
2. Grilujte 5 minut pouze z jedné strany.
3. Mezitím nastrouhejte do misky nivu. Olej smíchejte s rozmělněným česnekem a najemno nakrájeným rozmarýnem. Jednu snítku nechte stranou na ozdobu.
4. Kolečka lilku otočte, potřete česnekovobylinkovým olejem a posypte strouhanou nivou.
5. Opékejte dalších 8 minut. Před podáváním posypte nasekanou petrželí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Inspirujte se podobnými recepty