Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Grilované steaky z tuňáka v sezamové krustě

Další recepty a články

Grilovaný losos na thajský...
Grilovaný losos na...
Grilovaný losos na thajský...
Grilovaný losos na thajský...
Grilované steaky z tuňáka v...
Grilované steaky z...
Grilované steaky z tuňáka v...
Grilované steaky z tuňáka v...

Grilované steaky z tuňáka v sezamové krustě

Co budete potřebovat

800 g steaků červeného tuňáka z Rybího trhu Albert
sůl
pepř
30 ml olivového oleje
20 g černých
sezamových semínek
20 g bílých sezamových
semínek
15 ml sezamového oleje
3 cm zázvoru
2 stroužky česneku
20 ml sójové omáčky
20 ml vody
10 g třtinového cukru
1 chilli paprička
½ limety
2 kusy pak choi

Jak na to?

1. Tuňáka nechte před příprav u 2–3 hodiny při pokojové teplotě natemperovat. Poté ho osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Smíchejte bílá a černá sezamová semínka a ve směsi obalte okraje steaků.

2. Na rozpáleném grilu zprudka krátce opečte. Opékejte maximálně 2 minuty z obou stran a dejte stranou.

3. V rendlíku orestujte na rozpáleném sezamovém oleji oloupaný, nastrouhaný, zázvor s oloupaným, prolisovaným česnekem, přilijte sójovou omáčku, vodu přisypte cukr a najemno nakrájenou chilli papričku. Krátce povařte a poté dochuťte limetovou šťávou.

4. Pak choi podélně rozpulte. V hrnci přiveďte k varu vodu a 2 minuty v ní pak choi blanšírujte. Vyjměte, ponořte do ledové vody, poté důkladně osušte. Z obou stran krátce ogrilujte.

5. Přendejte řeznou stranou nahoru na servírovací talíř, zalijte připravenou zálivkou, tak aby se dostala mezi lístky salátu, a podávejte s tuňákem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilované steaky z tuňáka v sezamové krustě

Hlavní chod Snadné Asijská Ryby Grilování Magazín 7-8/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

800 g steaků červeného tuňáka z Rybího trhu Albert
sůl
pepř
30 ml olivového oleje
20 g černých
sezamových semínek
20 g bílých sezamových
semínek
15 ml sezamového oleje
3 cm zázvoru
2 stroužky česneku
20 ml sójové omáčky
20 ml vody
10 g třtinového cukru
1 chilli paprička
½ limety
2 kusy pak choi

Jak na to?

1. Tuňáka nechte před příprav u 2–3 hodiny při pokojové teplotě natemperovat. Poté ho osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Smíchejte bílá a černá sezamová semínka a ve směsi obalte okraje steaků.

2. Na rozpáleném grilu zprudka krátce opečte. Opékejte maximálně 2 minuty z obou stran a dejte stranou.

3. V rendlíku orestujte na rozpáleném sezamovém oleji oloupaný, nastrouhaný, zázvor s oloupaným, prolisovaným česnekem, přilijte sójovou omáčku, vodu přisypte cukr a najemno nakrájenou chilli papričku. Krátce povařte a poté dochuťte limetovou šťávou.

4. Pak choi podélně rozpulte. V hrnci přiveďte k varu vodu a 2 minuty v ní pak choi blanšírujte. Vyjměte, ponořte do ledové vody, poté důkladně osušte. Z obou stran krátce ogrilujte.

5. Přendejte řeznou stranou nahoru na servírovací talíř, zalijte připravenou zálivkou, tak aby se dostala mezi lístky salátu, a podávejte s tuňákem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaný losos na thajský...
Grilovaný losos na thajský...
Grilovaný losos na thajský...
Grilovaný losos na thajský...
Grilované steaky z tuňáka v...
Grilované steaky z tuňáka v...
Grilované steaky z tuňáka v...
Grilované steaky z tuňáka v...

Inspirujte se podobnými recepty