Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilované steaky z tuňáka v sezamové krustě

Grilované steaky z tuňáka v sezamové krustě

Ingredience

800 g steaků červeného tuňáka z Rybího trhu Albert
sůl
pepř
30 ml olivového oleje
20 g černých
sezamových semínek
20 g bílých sezamových
semínek
15 ml sezamového oleje
3 cm zázvoru
2 stroužky česneku
20 ml sójové omáčky
20 ml vody
10 g třtinového cukru
1 chilli paprička
½ limety
2 kusy pak choi

Postup přípravy

1. Tuňáka nechte před příprav u 2–3 hodiny při pokojové teplotě natemperovat. Poté ho osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Smíchejte bílá a černá sezamová semínka a ve směsi obalte okraje steaků.

2. Na rozpáleném grilu zprudka krátce opečte. Opékejte maximálně 2 minuty z obou stran a dejte stranou.

3. V rendlíku orestujte na rozpáleném sezamovém oleji oloupaný, nastrouhaný, zázvor s oloupaným, prolisovaným česnekem, přilijte sójovou omáčku, vodu přisypte cukr a najemno nakrájenou chilli papričku. Krátce povařte a poté dochuťte limetovou šťávou.

4. Pak choi podélně rozpulte. V hrnci přiveďte k varu vodu a 2 minuty v ní pak choi blanšírujte. Vyjměte, ponořte do ledové vody, poté důkladně osušte. Z obou stran krátce ogrilujte.

5. Přendejte řeznou stranou nahoru na servírovací talíř, zalijte připravenou zálivkou, tak aby se dostala mezi lístky salátu, a podávejte s tuňákem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty