×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilované lilky

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Grilované lilky

Co budete potřebovat

10–12 lžic olivového oleje
2 lilky
sůl, pepř
2 řapíky celeru
1 citron
hrst hladkolisté petrželky
konzerva ančoviček (sardelek)
3 lžičky kaparů
60 ml stolního suchého bílého vína,
nejlépe francouzského

Jak na to?

Příprava 20 min. Pečení 10 min. Marinování 4 hod.

1. Trochou oleje vymastěte pečicí plech. Lilky důkladně omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Každý z obou stran osolte a opepřete. Vyskládejte je na plech, aby se jeden druhého nedotýkaly. Pak je pokapejte olivovým olejem a dejte doprostřed trouby, pod co nejvíce rozpálený gril, a grilujte zhruba deset minut. Po pěti minutách plátky obraťte.

2. Řapíky celeru omyjte, ovadlé části i konce přitom odřízněte, a nakrájejte na kostičky. Citron omyjte a opatrně z něj nastrouhejte kůru. Pak citron přepulte a vymačkejte šťávu. Petrželku nasekejte najemno. Sardelky rozmačkejte spodní stranou vidličky ve větší míse, přidejte k nim citronovou šťávu a zbytek oleje (část jste použili na vymaštění plechu a na lilky), celer, citronovou kůru, petrželku i kapary a suché bílé víno.

3. Lilky vyndejte z trouby a přendejte je do širší misky a zalijte sardelovou omáčkou a nechte minimálně čtyři hodiny marinovat. Poté podávejte, nejlépe s bílým chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilované lilky

Hlavní chod Snadné Česká Vegetariánské Grilování Petržel kadeřavá
Průměrné hodnocení 4 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

10–12 lžic olivového oleje
2 lilky
sůl, pepř
2 řapíky celeru
1 citron
hrst hladkolisté petrželky
konzerva ančoviček (sardelek)
3 lžičky kaparů
60 ml stolního suchého bílého vína,
nejlépe francouzského

Jak na to?

Příprava 20 min. Pečení 10 min. Marinování 4 hod.

1. Trochou oleje vymastěte pečicí plech. Lilky důkladně omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Každý z obou stran osolte a opepřete. Vyskládejte je na plech, aby se jeden druhého nedotýkaly. Pak je pokapejte olivovým olejem a dejte doprostřed trouby, pod co nejvíce rozpálený gril, a grilujte zhruba deset minut. Po pěti minutách plátky obraťte.

2. Řapíky celeru omyjte, ovadlé části i konce přitom odřízněte, a nakrájejte na kostičky. Citron omyjte a opatrně z něj nastrouhejte kůru. Pak citron přepulte a vymačkejte šťávu. Petrželku nasekejte najemno. Sardelky rozmačkejte spodní stranou vidličky ve větší míse, přidejte k nim citronovou šťávu a zbytek oleje (část jste použili na vymaštění plechu a na lilky), celer, citronovou kůru, petrželku i kapary a suché bílé víno.

3. Lilky vyndejte z trouby a přendejte je do širší misky a zalijte sardelovou omáčkou a nechte minimálně čtyři hodiny marinovat. Poté podávejte, nejlépe s bílým chlebem.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.