Grilované krevety s ananasem v kokosové marinádě
Ingredience
500 g | loupaných krevet |
½ | ananasu |
Na marinádu: | |
---|---|
200 ml | kokosového mléka |
šťáva z 1 limety | |
šťáva z ½ pomeranče | |
1 | lžíce medu |
4 | lžíce rybí omáčky |
4 cm | zázvoru |
2 cm | čerstvého chilli |
K servírování: | |
koriandr |
Postup přípravy
V míse smíchejte kokosové mléko, šťávu z limety a pomeranče, med, rybí omáčku a nadrobno nakrájený zázvor a chilli. Krevety vložte do připravené marinády a nechte odležet alespoň 60 minut v lednici. Rozpalte gril. Ananas oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Na špejli střídavě napichujte marinované krevety a ananas. Grilujte na mírném žáru 2-3 minuty z každé strany. Na závěr zasypte nasekaným koriandrem a podávejte.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY