
Grilované brambůrky na špízu

Velmi snadné
46-60 minut
3/5
Vegetariánské
Grilování
Příloha
Ingredience
Složení 4 porce
- Paprika mletá sladká 10 g
- Strouhanka 40 g
- Parmazán 80 g
- Špejle 12 ks
- Pepř
- Sůl 1 člž
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Olej olivový 3 plž
- Brambory 12 ks
- Paprika mletá sladká 10 g
- Strouhanka 40 g
- Parmazán 80 g
- Špejle 12 ks
- Pepř
- Sůl 1 člž
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Olej olivový 3 plž
- Brambory 12 ks
Příprava
- 1Špejle ponořte na 10 minut do vody, aby se nasákly. Brambory omyjte a vložte do hrnce s vodou. Vodu přiveďte k varu a brambory 8 minut vařte. Vodu slijte, brambory nechte chvilku zchladnout. Pak napíchněte vždy jednu bramboru na připravenou špejli.
- 2Ostrým nožem krájejte bramboru shora zešikma a postupně bramborou otáčejte tak, abyste nožem jeli do spirály. Díky špejli bude hezky držet u sebe. Poté opatrně popotáhněte bramboru tak, aby se roztáhla po celé délce špejle a mezi plátky vznikly mezery.
- 3Do misky nastrouhejte najemno 80 g parmazánu. Přidejte 40 g strouhanky, 10 g papriky, lžičku soli a opepřete. Vše promíchejte. Brambory potřete olivovým olejem mašlovačkou zvenku i vevnitř. Grilujte na střední žár asi 12 minut do změknutí. Dvě minuty před koncem je posypte připravenou kořeněnou směsí a dogrilujte.
- 4Hotové brambory přendejte na tác. Posypte je hrubozrnnou solí a ozdobte nasekanou petrželkou. Tyto brambory u vás budou bodovat!
- 1Špejle ponořte na 10 minut do vody, aby se nasákly. Brambory omyjte a vložte do hrnce s vodou. Vodu přiveďte k varu a brambory 8 minut vařte. Vodu slijte, brambory nechte chvilku zchladnout. Pak napíchněte vždy jednu bramboru na připravenou špejli.
- 2Ostrým nožem krájejte bramboru shora zešikma a postupně bramborou otáčejte tak, abyste nožem jeli do spirály. Díky špejli bude hezky držet u sebe. Poté opatrně popotáhněte bramboru tak, aby se roztáhla po celé délce špejle a mezi plátky vznikly mezery.
- 3Do misky nastrouhejte najemno 80 g parmazánu. Přidejte 40 g strouhanky, 10 g papriky, lžičku soli a opepřete. Vše promíchejte. Brambory potřete olivovým olejem mašlovačkou zvenku i vevnitř. Grilujte na střední žár asi 12 minut do změknutí. Dvě minuty před koncem je posypte připravenou kořeněnou směsí a dogrilujte.
- 4Hotové brambory přendejte na tác. Posypte je hrubozrnnou solí a ozdobte nasekanou petrželkou. Tyto brambory u vás budou bodovat!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.