
Grilovaná treska s letní tomatovou salsou

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Středomořská
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Cibule červená 1 ks
- Paprika červená 1 ks
- Chilli paprička 1 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Rajče BIO 4 ks
- Česnek 2 strouž.
- Limetka 1 ks
- Sůl
- Rajčata cherry na větvičce
- Olej olivový 6 plž
- Cukr krupicový 1 člž
- Pepř
- Treska tmavá filet 4 ks
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Cibule červená 1 ks
- Paprika červená 1 ks
- Chilli paprička 1 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Rajče BIO 4 ks
- Česnek 2 strouž.
- Limetka 1 ks
- Sůl
- Rajčata cherry na větvičce
- Olej olivový 6 plž
- Cukr krupicový 1 člž
- Pepř
- Treska tmavá filet 4 ks
Příprava
- 1Do nádoby mixéru vložte hrst petrželky a hrst čerstvého koriandru. Papriku i chilli papričku očistěte, zbavte semínek, nakrájejte nahrubo a přidejte k bylinkám.
- 2Oloupejte cibuli a 2 stroužky česneku, nahrubo pokrájejte a přidejte k ostatním surovinám. Na závěr omyjte 4 rajčata, nakrájejte je a přidejte do nádoby. Zalijte šťávou z limety a 2 lžícemi olivového oleje. Osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru. Nyní vše společně rozmixujte.
- 3Omyjte rajčátka na 4 větvičkách a položte je na gril. Po 3 minutách opatrně otočte a grilujte i z druhé strany. Osušte v papírové utěrce 4 filety tresky, potřete je 4 lžícemi olivového oleje, lehce osolte a vložte do alobalu vystlaného pečicím papírem. Uzavřete a dejte grilovat na 10 minut.
- 4Po uplynutí doby opatrně vyjměte z alobalu. Servírujte na talíře nejprve salsu, poté filet ryby a na závěr dozdobte pečenými rajčátky. Užívejte letní grilování lepší pro přírodu.
- 1Do nádoby mixéru vložte hrst petrželky a hrst čerstvého koriandru. Papriku i chilli papričku očistěte, zbavte semínek, nakrájejte nahrubo a přidejte k bylinkám.
- 2Oloupejte cibuli a 2 stroužky česneku, nahrubo pokrájejte a přidejte k ostatním surovinám. Na závěr omyjte 4 rajčata, nakrájejte je a přidejte do nádoby. Zalijte šťávou z limety a 2 lžícemi olivového oleje. Osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru. Nyní vše společně rozmixujte.
- 3Omyjte rajčátka na 4 větvičkách a položte je na gril. Po 3 minutách opatrně otočte a grilujte i z druhé strany. Osušte v papírové utěrce 4 filety tresky, potřete je 4 lžícemi olivového oleje, lehce osolte a vložte do alobalu vystlaného pečicím papírem. Uzavřete a dejte grilovat na 10 minut.
- 4Po uplynutí doby opatrně vyjměte z alobalu. Servírujte na talíře nejprve salsu, poté filet ryby a na závěr dozdobte pečenými rajčátky. Užívejte letní grilování lepší pro přírodu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.