×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Grilovaná svíčková s rajčatovo-mangovou salsou 

Co budete potřebovat

500 g vepřové panenky
1 střední mango
1 konzerva loupaných rajčat
½ okurky hadovky
1 limetka
2 lžičky sušeného koriandru
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vína
1 lžíce medu
chléb
sůl
pepř

Jak na to?

Nejprve si připravte domácí salsu. Na kostičky nakrájejte mango, okurek a přidejte rajčata. Smíchejte je se šťávou z půlky limetky a nasekaným koriandrem. Dochuťte olivovým olejem, červeným vínem, medem, osolte a opepřete. Dejte vychladit. Vepřovou panenku nakrájejte šikmo na plátky.

Nesolte ji ani nepepřete a rovnou ji položte na mřížku rozpáleného grilu. Grilujte z každé strany cca 4 minuty. Pozor na to, abyste ji nevysušili. Panenka se může podávat uvnitř mírně růžová. Na talíři panenku osolte a opepřete. Ke každému talíři naservírujte mističku se salsou. Doprostřed stolu umístěte talíř s krajíci chleba, který si budete navzájem podávat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná svíčková s rajčatovo-mangovou salsou 

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Tip týdne
(0)
Potřebujete připravit slavnostnější menu? Pak do něj určitě nezapomeňte zahrnout vepřovou panenku. Je šťavnatá a neodolatelně lahodná. V teplých dnech ji navíc můžete ozvláštnit přípravou na grilu.

Co budete potřebovat

500 g vepřové panenky
1 střední mango
1 konzerva loupaných rajčat
½ okurky hadovky
1 limetka
2 lžičky sušeného koriandru
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vína
1 lžíce medu
chléb
sůl
pepř

Jak na to?

Nejprve si připravte domácí salsu. Na kostičky nakrájejte mango, okurek a přidejte rajčata. Smíchejte je se šťávou z půlky limetky a nasekaným koriandrem. Dochuťte olivovým olejem, červeným vínem, medem, osolte a opepřete. Dejte vychladit. Vepřovou panenku nakrájejte šikmo na plátky.

Nesolte ji ani nepepřete a rovnou ji položte na mřížku rozpáleného grilu. Grilujte z každé strany cca 4 minuty. Pozor na to, abyste ji nevysušili. Panenka se může podávat uvnitř mírně růžová. Na talíři panenku osolte a opepřete. Ke každému talíři naservírujte mističku se salsou. Doprostřed stolu umístěte talíř s krajíci chleba, který si budete navzájem podávat.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY