Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaná sous vide žebírka s melounovým salátem

Grilovaná sous vide žebírka s melounovým salátem

Sous vide je známá metoda vaření ve vakuu, která je velmi oblíbená především proto, že si suroviny zachovávají intenzivnější chuť a šťavnatost. Navíc takto připravená masa stačí místo dlouhé přípravy dát jen na gril a o výbornou večeři třeba v kempu máte postaráno.

Ingredience

2 balení sous vide vepřových žeber Albert Excellent
1 zelený meloun Galia
½ červené cibule
1 okurka
80 ml olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
sůl, pepř
150 g sýra feta
20 g vlašských ořechů
1 hrst čerstvé máty
1 lžička hrubozrnné soli
1 snítka čerstvého tymiánu

Postup přípravy

1. Žebra vyjměte z obalu a opečte na grilu rozpáleném na vysoký žár 3–5 minut z každé strany, závisí na teplotě grilu. V polovině pečení přelijte omáčkou z balení.
2. Mezitím připravte salát. Meloun zbavený slupky a semínek nakrájejte na kousky, cibuli na nudličky a okurku na tenká kolečka. Vsypte do mísy a zalijte zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. Promíchejte a posypte nadrobeným sýrem, vlašskými ořechy a nasekanou mátou.
3. Podávejte spolu s nakrájenými žebírky, která ještě posypte hrubozrnnou solí a lístky tymiánu.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty