Grilovaná provensálská rajčata s nokem z gorgonzoly

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 9/2016
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 9/2016

Ingredience

NA RAJČATA
4 střední rajčata
hrst čerstvého tymiánu, rozmarýnu a šalvěje nebo Provensálské koření
sůl
1 lžíce strouhanky
150 ml olivového oleje extra virgin
20 stroužků česneku, oloupaných
15 větviček tymiánu
NA ZELENINU
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na silnější kolečka
1 cuketa, nakrájená na 8 plátků
2 žluté papriky, nakrájené podélně na čtvrtiny
1 střední lilek, nakrájený na plátky
hrubá mořská sůl
NA NOKY
50 g sýru gorgonzola, nastrouhaného
50 g sýru eidam 30%, nastrouhaného
100 g bílého jogurtu
1 lžíce odtučněného tvarohu
sůl a pepř
NA OMÁČKU
25 g krystalového cukru
150 ml tmavého octa balsamico

Postup přípravy

Každou část jídla připravujte postupně. Začněte pečenými rajčaty. Plech vyložte pečicím papírem. Rozpalte troubu na 180 °C. Seřízněte špičky rajčat, od stopky vydlabejte asi čtvrtinu dužiny, kam vložte bylinky nebo koření a osolte. Plněná rajčata posypte strouhankou a vložte na plech, zalijte olejem, poházejte na něj 20 oloupaných stroužků česneku, stonky tymiánu a grilujte 10 minut.
Zatím si připravte zeleninu na grilování. Plech pokapejte olejem a vložte na něj cibuli, papriky, cuketu, brambůrky a lilek. Osolte a krátce grilujte, aby zelenina zůstala mírně křupavá. Ogrilovanou zeleninu vyjměte a udržujete teplou. Na stejný plech dejte brambůrky, osolte a pečte je v troubě asi 25 minut.
Oba sýry, jogurt a tvaroh smíchejte, osolte a opepřete a vytvarujte noky. Na omáčku povařte do zhoustnutí cukr s balsamicem. Měla by být jemně hustá. Rajčata a zeleninu podávejte s noky. Vše pokapejte omáčkou.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky