Grilovaná panenka se salátem z nivy a jablky
Ingredience
500 g | vepřové panenky |
sůl | |
pepř | |
1 | lžička mleté papriky |
150 g | plátků slaniny |
2 | lžíce slunečnicového oleje |
125 g | mixu baby salátů |
2 | jablka |
80 g | nivy |
50 g | pekanových ořechů |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce dijonské hořčice |
2 | lžíce bílého vinného octa |
1 | lžička medu |
1 | lžička sušeného tymiánu |
Postup přípravy
Panenku odblaňte, osolte, opepřete a posypte mletou paprikou. Pak ji zabalte do plátků slaniny.
Vložte na rozpálenou pánev potřenou olejem a opékejte 10–12 minut ze všech stran. Po upečení nechte maso 5 minut odležet.
Jablka nakrájejte na tenké plátky. Mix salátů vložte do mísy, promíchejte s jablky. Posypte rozdrobenou nivou a pekanovými ořechy.
Na zálivku smíchejte olivový olej, hořčici, vinný ocet, med, lžičku tymiánu, sůl a pepř.
Panenku nakrájejte na plátky. Podávejte se salátem a zálivkou.
TIP : vyzkoušejte jablka z naší Tržnice
Vitamin C – zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY