Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaná panenka se salátem z nivy a jablky

Grilovaná panenka se salátem z nivy a jablky

Ingredience

500 g vepřové panenky
sůl
pepř
1 lžička mleté papriky
150 g plátků slaniny
2 lžíce slunečnicového oleje
125 g mixu baby salátů
2 jablka
80 g nivy
50 g pekanových ořechů
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžička medu
1 lžička sušeného tymiánu

Postup přípravy

Panenku odblaňte, osolte, opepřete a posypte mletou paprikou. Pak ji zabalte do plátků slaniny.
Vložte na rozpálenou pánev potřenou olejem a opékejte 10–12 minut ze všech stran. Po upečení nechte maso 5 minut odležet.
Jablka nakrájejte na tenké plátky. Mix salátů vložte do mísy, promíchejte s jablky. Posypte rozdrobenou nivou a pekanovými ořechy.
Na zálivku smíchejte olivový olej, hořčici, vinný ocet, med, lžičku tymiánu, sůl a pepř.
Panenku nakrájejte na plátky. Podávejte se salátem a zálivkou.

TIP : vyzkoušejte jablka z naší Tržnice
Vitamin C – zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému

Pomohl vám recept?

Další videorecepty