Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 g vepřové panenky vcelku
sůl, pepř
olej
2 lžíce cukru
4 ks stroužky česneku
1 dcl zakysané smetany
1 dcl bílého jogurtu
1 dcl silného vývaru
rýže
cuketa
hladkolistá petržel

Postup přípravy

Vepřovou panenku osolte a opepřete. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, maso zprudka opečte ze všech stran, trochu ho občas přitlačte, aby se pěkně orestovalo. Pak dejte do trouby na 160 °C a pečte asi 12 minut. Ve vyšším kastrolku rozehřejte cukr, když se vytvoří karamel, přidejte vyloupané stroužky česneku, dobře ho orestujte a obalte v karamelu, pak přilijte zakysanou smetanu, jogurt a lehce osolte. Vařte asi 20 minut. Během vaření přilévejte vývar a vždy dobře promíchejte, omáčka by měla krásně zhoustnout. Nakonec mixujte ponorným mixérem dohladka. Maso vyjměte z trouby, zabalte na chvíli do alobalu a nechte odpočinout. Šťávu, kterou maso pustí, přilijte do omáčky a zamíchejte. Uvařte rýži dle návodu na obale. Cuketu nakrájejte na kolečka a orestujte na pánvi. Vmíchejte do rýže společně s najemno nakrájenou petrželkou. Rýži podávejte s upečenou panenkou a česnekovou omáčkou.

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty