×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná panenka s česnekovou omáčkou

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Grilovaná panenka s česnekovou omáčkou

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky vcelku
sůl, pepř
olej
2 lžíce cukru
4 ks stroužky česneku
1 dcl zakysané smetany
1 dcl bílého jogurtu
1 dcl silného vývaru
rýže
cuketa
hladkolistá petržel

Jak na to?

Vepřovou panenku osolte a opepřete. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, maso zprudka opečte ze všech stran, trochu ho občas přitlačte, aby se pěkně orestovalo. Pak dejte do trouby na 160 °C a pečte asi 12 minut. Ve vyšším kastrolku rozehřejte cukr, když se vytvoří karamel, přidejte vyloupané stroužky česneku, dobře ho orestujte a obalte v karamelu, pak přilijte zakysanou smetanu, jogurt a lehce osolte. Vařte asi 20 minut. Během vaření přilévejte vývar a vždy dobře promíchejte, omáčka by měla krásně zhoustnout. Nakonec mixujte ponorným mixérem dohladka. Maso vyjměte z trouby, zabalte na chvíli do alobalu a nechte odpočinout. Šťávu, kterou maso pustí, přilijte do omáčky a zamíchejte. Uvařte rýži dle návodu na obale. Cuketu nakrájejte na kolečka a orestujte na pánvi. Vmíchejte do rýže společně s najemno nakrájenou petrželkou. Rýži podávejte s upečenou panenkou a česnekovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná panenka s česnekovou omáčkou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky vcelku
sůl, pepř
olej
2 lžíce cukru
4 ks stroužky česneku
1 dcl zakysané smetany
1 dcl bílého jogurtu
1 dcl silného vývaru
rýže
cuketa
hladkolistá petržel

Jak na to?

Vepřovou panenku osolte a opepřete. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, maso zprudka opečte ze všech stran, trochu ho občas přitlačte, aby se pěkně orestovalo. Pak dejte do trouby na 160 °C a pečte asi 12 minut. Ve vyšším kastrolku rozehřejte cukr, když se vytvoří karamel, přidejte vyloupané stroužky česneku, dobře ho orestujte a obalte v karamelu, pak přilijte zakysanou smetanu, jogurt a lehce osolte. Vařte asi 20 minut. Během vaření přilévejte vývar a vždy dobře promíchejte, omáčka by měla krásně zhoustnout. Nakonec mixujte ponorným mixérem dohladka. Maso vyjměte z trouby, zabalte na chvíli do alobalu a nechte odpočinout. Šťávu, kterou maso pustí, přilijte do omáčky a zamíchejte. Uvařte rýži dle návodu na obale. Cuketu nakrájejte na kolečka a orestujte na pánvi. Vmíchejte do rýže společně s najemno nakrájenou petrželkou. Rýži podávejte s upečenou panenkou a česnekovou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty