×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Grilovaná panenka s česnekovou omáčkou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Grilovaná panenka s česnekovou omáčkou

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky vcelku
sůl, pepř
olej
2 lžíce cukru
4 ks stroužky česneku
1 dcl zakysané smetany
1 dcl bílého jogurtu
1 dcl silného vývaru
rýže
cuketa
hladkolistá petržel

Jak na to?

Vepřovou panenku osolte a opepřete. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, maso zprudka opečte ze všech stran, trochu ho občas přitlačte, aby se pěkně orestovalo. Pak dejte do trouby na 160 °C a pečte asi 12 minut. Ve vyšším kastrolku rozehřejte cukr, když se vytvoří karamel, přidejte vyloupané stroužky česneku, dobře ho orestujte a obalte v karamelu, pak přilijte zakysanou smetanu, jogurt a lehce osolte. Vařte asi 20 minut. Během vaření přilévejte vývar a vždy dobře promíchejte, omáčka by měla krásně zhoustnout. Nakonec mixujte ponorným mixérem dohladka. Maso vyjměte z trouby, zabalte na chvíli do alobalu a nechte odpočinout. Šťávu, kterou maso pustí, přilijte do omáčky a zamíchejte. Uvařte rýži dle návodu na obale. Cuketu nakrájejte na kolečka a orestujte na pánvi. Vmíchejte do rýže společně s najemno nakrájenou petrželkou. Rýži podávejte s upečenou panenkou a česnekovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná panenka s česnekovou omáčkou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky vcelku
sůl, pepř
olej
2 lžíce cukru
4 ks stroužky česneku
1 dcl zakysané smetany
1 dcl bílého jogurtu
1 dcl silného vývaru
rýže
cuketa
hladkolistá petržel

Jak na to?

Vepřovou panenku osolte a opepřete. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, maso zprudka opečte ze všech stran, trochu ho občas přitlačte, aby se pěkně orestovalo. Pak dejte do trouby na 160 °C a pečte asi 12 minut. Ve vyšším kastrolku rozehřejte cukr, když se vytvoří karamel, přidejte vyloupané stroužky česneku, dobře ho orestujte a obalte v karamelu, pak přilijte zakysanou smetanu, jogurt a lehce osolte. Vařte asi 20 minut. Během vaření přilévejte vývar a vždy dobře promíchejte, omáčka by měla krásně zhoustnout. Nakonec mixujte ponorným mixérem dohladka. Maso vyjměte z trouby, zabalte na chvíli do alobalu a nechte odpočinout. Šťávu, kterou maso pustí, přilijte do omáčky a zamíchejte. Uvařte rýži dle návodu na obale. Cuketu nakrájejte na kolečka a orestujte na pánvi. Vmíchejte do rýže společně s najemno nakrájenou petrželkou. Rýži podávejte s upečenou panenkou a česnekovou omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty