×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná panenka s česnekovou omáčkou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Grilovaná panenka s česnekovou omáčkou

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky vcelku
sůl, pepř
olej
2 lžíce cukru
4 ks stroužky česneku
1 dcl zakysané smetany
1 dcl bílého jogurtu
1 dcl silného vývaru
rýže
cuketa
hladkolistá petržel

Jak na to?

Vepřovou panenku osolte a opepřete. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, maso zprudka opečte ze všech stran, trochu ho občas přitlačte, aby se pěkně orestovalo. Pak dejte do trouby na 160 °C a pečte asi 12 minut. Ve vyšším kastrolku rozehřejte cukr, když se vytvoří karamel, přidejte vyloupané stroužky česneku, dobře ho orestujte a obalte v karamelu, pak přilijte zakysanou smetanu, jogurt a lehce osolte. Vařte asi 20 minut. Během vaření přilévejte vývar a vždy dobře promíchejte, omáčka by měla krásně zhoustnout. Nakonec mixujte ponorným mixérem dohladka. Maso vyjměte z trouby, zabalte na chvíli do alobalu a nechte odpočinout. Šťávu, kterou maso pustí, přilijte do omáčky a zamíchejte. Uvařte rýži dle návodu na obale. Cuketu nakrájejte na kolečka a orestujte na pánvi. Vmíchejte do rýže společně s najemno nakrájenou petrželkou. Rýži podávejte s upečenou panenkou a česnekovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná panenka s česnekovou omáčkou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne , Petržel kadeřavá
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky vcelku
sůl, pepř
olej
2 lžíce cukru
4 ks stroužky česneku
1 dcl zakysané smetany
1 dcl bílého jogurtu
1 dcl silného vývaru
rýže
cuketa
hladkolistá petržel

Jak na to?

Vepřovou panenku osolte a opepřete. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, maso zprudka opečte ze všech stran, trochu ho občas přitlačte, aby se pěkně orestovalo. Pak dejte do trouby na 160 °C a pečte asi 12 minut. Ve vyšším kastrolku rozehřejte cukr, když se vytvoří karamel, přidejte vyloupané stroužky česneku, dobře ho orestujte a obalte v karamelu, pak přilijte zakysanou smetanu, jogurt a lehce osolte. Vařte asi 20 minut. Během vaření přilévejte vývar a vždy dobře promíchejte, omáčka by měla krásně zhoustnout. Nakonec mixujte ponorným mixérem dohladka. Maso vyjměte z trouby, zabalte na chvíli do alobalu a nechte odpočinout. Šťávu, kterou maso pustí, přilijte do omáčky a zamíchejte. Uvařte rýži dle návodu na obale. Cuketu nakrájejte na kolečka a orestujte na pánvi. Vmíchejte do rýže společně s najemno nakrájenou petrželkou. Rýži podávejte s upečenou panenkou a česnekovou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty