
Grilovaná kuřecí prsa s chřestem a parmazánovou kaší
Postup přípravy
1. Omytá a osušená kuřecí prsa z obou stran osolte, opepřete a orestujte v rozehřáté pánvi na
oleji dozlatova. Přendejte do zapékací mísy, přidejte oloupané stroužky česneku. Podlijte
vodou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Během pečení maso polévejte
výpekem.
2. Mezitím připravte bramborovou kaši. Brambory oloupejte a nakrájené na kostičky uvařte
v osolené vodě doměkka. Sceďte a rozšťouchejte na kousky. Přidejte kostky másla pokojové
teploty, horkou smetanu a metlou vymíchejte do hladké kaše. Osolte a opepřete podle chuti,
nakonec vmíchejte 50 g nastrouhaného parmazánu.
3. Výpek přelijte do menšího hrnce a přiveďte k varu. Přilijte vývar, zbylý parmazán a vařte
2–3 minuty, dokud omáčka mírně nezhoustne. Podle chuti osolte a opepřete.
4. Chřest oloupejte, krátce orestujte na olivovém oleji a nakonec osolte a opepřete.
5. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a podávejte s kaší, chřestem a výpekem. Vše ozdobte
hoblinkami parmazánu a petrželkou.