Grilovaná krůtí játra na špejli
Ingredience
500 g | krůtích jater |
2 | jarní cibulky |
4 cm | čerstvého zázvoru |
2 | lžičky steakového koření |
1 | lžíce bílého vinného octa |
sůl | |
240 ml | vody |
4 | lžíce olivového oleje |
½ | lžíce drceného kmínu |
2 | lžičky kajenského pepře |
½ | lžíce sezamového semínka |
1 | hlávkový salát |
1 | stonek mrkvové natě |
Postup přípravy
1. Nakrájejte 500 g očištěných krůtích jater na větší kostky.
2. Nakrájejte 2 omyté jarní cibulky na plátky a podrťte je plochou stranou nože, aby se uvolnilo aroma. Zázvor oloupejte a pokrájejte na kolečka a také je plochou stranou nože podrťte. Cibulky i zázvor vložte do mísy s 2 lžičkami steakového koření, lžící vinného octa, lžičkou soli a 240 ml vody. Promíchejte, vložte játra a 1 hodinu marinujte.
3. Na každou špejli, kterou jste ideálně nechali přes noc namočit, napíchněte 5 kousků jater a grilujte z obou stran 2 minuty. Špízy potřete z jedné strany olivovým olejem, zasypte kmínem a kajenským pepřem. Obraťte, grilujte 30 vteřin a postup opakujte.
4. Špízky přesuňte na talíř a zasypte nasucho opraženým sezamovým semínkem. Servírujte na listech hlávkového salátu a ozdobte zbylou mrkvovou natí. Grilovací sezona je v plném proudu!
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY