Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g krůtích jater
2 jarní cibulky
4 cm čerstvého zázvoru
2 lžičky steakového koření
1 lžíce bílého vinného octa
sůl
240 ml vody
4 lžíce olivového oleje
½ lžíce drceného kmínu
2 lžičky kajenského pepře
½ lžíce sezamového semínka
1 hlávkový salát
1 stonek mrkvové natě

Postup přípravy

1. Nakrájejte 500 g očištěných krůtích jater na větší kostky.
2. Nakrájejte 2 omyté jarní cibulky na plátky a podrťte je plochou stranou nože, aby se uvolnilo aroma. Zázvor oloupejte a pokrájejte na kolečka a také je plochou stranou nože podrťte. Cibulky i zázvor vložte do mísy s 2 lžičkami steakového koření, lžící vinného octa, lžičkou soli a 240 ml vody. Promíchejte, vložte játra a 1 hodinu marinujte.
3. Na každou špejli, kterou jste ideálně nechali přes noc namočit, napíchněte 5 kousků jater a grilujte z obou stran 2 minuty. Špízy potřete z jedné strany olivovým olejem, zasypte kmínem a kajenským pepřem. Obraťte, grilujte 30 vteřin a postup opakujte.
4. Špízky přesuňte na talíř a zasypte nasucho opraženým sezamovým semínkem. Servírujte na listech hlávkového salátu a ozdobte zbylou mrkvovou natí. Grilovací sezona je v plném proudu!

Pomohl vám recept?
6hodnocení3

Další videorecepty