×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Gratinovaný lilek

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Gratinovaný lilek

Co budete potřebovat

2 lilky
sůl, pepř
olivový olej
150 ml zakysané smetany bez laktózy Nature's Promise
3 snítky hladkolisté petržele
3 snítky bazalky
70g parmezánu
Rajčatová omáčka
1 plechovka krájených rajčat
2 stroužky česneku
3 snítky bazalky
1 lžíce třtinového cukru
sůl, pepř

Jak na to?

Lilky nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte grilovací pánev a přidejte olivový olej. Plátky lilku opečte z obou stran.
V misce smíchejte zakysanou smetanu, nasekané bylinky, sůl a pepř.
Do stolního mixéru vložte krájená rajčata, stroužky česneku nakrájené na menší kousky, bazalku, třtinový cukr, sůl a pepř. Rozmixujte do hladké směsi.
Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací misky vymažte olivovým olejem.
Do zapékacích misek začněte vrstvit nejdříve grilované lilky, ty potřete rajčatovou omáčkou, zasypte strouhaným parmazánem a tento proces opakujte, dokud nebudete mít plnou zapékací misku. Na závěr potřete vrstvou ochucené zakysané smetany a zasypte parmezánem.
Pečte 20 minut do zezlátnutí. Před podáváním nechte lehce vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gratinovaný lilek

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Bazalka , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 5 (4)
Voňavý letní recept si připravte dopředu a vezměte s sebou třeba na víkend na chalupu.

Co budete potřebovat

2 lilky
sůl, pepř
olivový olej
150 ml zakysané smetany bez laktózy Nature's Promise
3 snítky hladkolisté petržele
3 snítky bazalky
70g parmezánu
Rajčatová omáčka
1 plechovka krájených rajčat
2 stroužky česneku
3 snítky bazalky
1 lžíce třtinového cukru
sůl, pepř

Jak na to?

Lilky nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte grilovací pánev a přidejte olivový olej. Plátky lilku opečte z obou stran.
V misce smíchejte zakysanou smetanu, nasekané bylinky, sůl a pepř.
Do stolního mixéru vložte krájená rajčata, stroužky česneku nakrájené na menší kousky, bazalku, třtinový cukr, sůl a pepř. Rozmixujte do hladké směsi.
Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací misky vymažte olivovým olejem.
Do zapékacích misek začněte vrstvit nejdříve grilované lilky, ty potřete rajčatovou omáčkou, zasypte strouhaným parmazánem a tento proces opakujte, dokud nebudete mít plnou zapékací misku. Na závěr potřete vrstvou ochucené zakysané smetany a zasypte parmezánem.
Pečte 20 minut do zezlátnutí. Před podáváním nechte lehce vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty