×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Gratinovaný lilek

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Gratinovaný lilek

Co budete potřebovat

2 lilky
sůl, pepř
olivový olej
150 ml zakysané smetany bez laktózy Nature's Promise
3 snítky hladkolisté petržele
3 snítky bazalky
70g parmezánu
Rajčatová omáčka
1 plechovka krájených rajčat
2 stroužky česneku
3 snítky bazalky
1 lžíce třtinového cukru
sůl, pepř

Jak na to?

Lilky nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte grilovací pánev a přidejte olivový olej. Plátky lilku opečte z obou stran.
V misce smíchejte zakysanou smetanu, nasekané bylinky, sůl a pepř.
Do stolního mixéru vložte krájená rajčata, stroužky česneku nakrájené na menší kousky, bazalku, třtinový cukr, sůl a pepř. Rozmixujte do hladké směsi.
Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací misky vymažte olivovým olejem.
Do zapékacích misek začněte vrstvit nejdříve grilované lilky, ty potřete rajčatovou omáčkou, zasypte strouhaným parmazánem a tento proces opakujte, dokud nebudete mít plnou zapékací misku. Na závěr potřete vrstvou ochucené zakysané smetany a zasypte parmezánem.
Pečte 20 minut do zezlátnutí. Před podáváním nechte lehce vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gratinovaný lilek

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Magazín 7-8/2018 (Letní speciál)
Průměrné hodnocení 5 (4)
Voňavý letní recept si připravte dopředu a vezměte s sebou třeba na víkend na chalupu.

Co budete potřebovat

2 lilky
sůl, pepř
olivový olej
150 ml zakysané smetany bez laktózy Nature's Promise
3 snítky hladkolisté petržele
3 snítky bazalky
70g parmezánu
Rajčatová omáčka
1 plechovka krájených rajčat
2 stroužky česneku
3 snítky bazalky
1 lžíce třtinového cukru
sůl, pepř

Jak na to?

Lilky nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte grilovací pánev a přidejte olivový olej. Plátky lilku opečte z obou stran.
V misce smíchejte zakysanou smetanu, nasekané bylinky, sůl a pepř.
Do stolního mixéru vložte krájená rajčata, stroužky česneku nakrájené na menší kousky, bazalku, třtinový cukr, sůl a pepř. Rozmixujte do hladké směsi.
Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací misky vymažte olivovým olejem.
Do zapékacích misek začněte vrstvit nejdříve grilované lilky, ty potřete rajčatovou omáčkou, zasypte strouhaným parmazánem a tento proces opakujte, dokud nebudete mít plnou zapékací misku. Na závěr potřete vrstvou ochucené zakysané smetany a zasypte parmezánem.
Pečte 20 minut do zezlátnutí. Před podáváním nechte lehce vychladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty