×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Gratinované brambory s kedlubny

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Gratinované brambory s kedlubny

Co budete potřebovat

1 vejce
1 lžička soli
200 g zakysané smetany
100 g strouhaného parmazánu
1 lžíce čerstvých bylinek – petrželka, bazalka apod.
400 g brambor
2 kedlubny
1 lžíce másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
V misce rozšlehejte vajíčko. Osolte a smíchejte se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.
Brambory a kedlubny oloupejte a nakrájejte na velmi slabé plátky. Zapékací misku vymažte trochou másla a na dno vyskládejte vrstvu brambor. Potřete smetanovou směsí, dejte vrstvu kedlubnů a opět potřete trochou smetany. Takto pokračujte až do naplnění misky a jako poslední dejte bramborovou vrstvu. Na ni položte hoblinky másla a dejte na 30–40 minut zapéct.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gratinované brambory s kedlubny

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Magazín 3/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 2 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Polovinu zapékaných brambor jsme nahradili kedlubny, které jídlo skvěle odlehčí.

Co budete potřebovat

1 vejce
1 lžička soli
200 g zakysané smetany
100 g strouhaného parmazánu
1 lžíce čerstvých bylinek – petrželka, bazalka apod.
400 g brambor
2 kedlubny
1 lžíce másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
V misce rozšlehejte vajíčko. Osolte a smíchejte se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.
Brambory a kedlubny oloupejte a nakrájejte na velmi slabé plátky. Zapékací misku vymažte trochou másla a na dno vyskládejte vrstvu brambor. Potřete smetanovou směsí, dejte vrstvu kedlubnů a opět potřete trochou smetany. Takto pokračujte až do naplnění misky a jako poslední dejte bramborovou vrstvu. Na ni položte hoblinky másla a dejte na 30–40 minut zapéct.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty