Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Gratinované brambory s kedlubny

Gratinované brambory s kedlubny

Polovinu zapékaných brambor jsme nahradili kedlubny, které jídlo skvěle odlehčí.

Ingredience

1 vejce
1 lžička soli
200 g zakysané smetany
100 g strouhaného parmazánu
1 lžíce čerstvých bylinek – petrželka, bazalka apod.
400 g brambor
2 kedlubny
1 lžíce másla

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.
V misce rozšlehejte vajíčko. Osolte a smíchejte se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.
Brambory a kedlubny oloupejte a nakrájejte na velmi slabé plátky. Zapékací misku vymažte trochou másla a na dno vyskládejte vrstvu brambor. Potřete smetanovou směsí, dejte vrstvu kedlubnů a opět potřete trochou smetany. Takto pokračujte až do naplnění misky a jako poslední dejte bramborovou vrstvu. Na ni položte hoblinky másla a dejte na 30–40 minut zapéct.

Pomohl vám recept?
7hodnocení3

Další videorecepty