×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Gratinované brambory s kedlubny

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Gratinované brambory s kedlubny

Co budete potřebovat

1 vejce
1 lžička soli
200 g zakysané smetany
100 g strouhaného parmazánu
1 lžíce čerstvých bylinek – petrželka, bazalka apod.
400 g brambor
2 kedlubny
1 lžíce másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
V misce rozšlehejte vajíčko. Osolte a smíchejte se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.
Brambory a kedlubny oloupejte a nakrájejte na velmi slabé plátky. Zapékací misku vymažte trochou másla a na dno vyskládejte vrstvu brambor. Potřete smetanovou směsí, dejte vrstvu kedlubnů a opět potřete trochou smetany. Takto pokračujte až do naplnění misky a jako poslední dejte bramborovou vrstvu. Na ni položte hoblinky másla a dejte na 30–40 minut zapéct.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gratinované brambory s kedlubny

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Magazín 3/2018
Průměrné hodnocení 2 (2)
Polovinu zapékaných brambor jsme nahradili kedlubny, které jídlo skvěle odlehčí.

Co budete potřebovat

1 vejce
1 lžička soli
200 g zakysané smetany
100 g strouhaného parmazánu
1 lžíce čerstvých bylinek – petrželka, bazalka apod.
400 g brambor
2 kedlubny
1 lžíce másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
V misce rozšlehejte vajíčko. Osolte a smíchejte se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.
Brambory a kedlubny oloupejte a nakrájejte na velmi slabé plátky. Zapékací misku vymažte trochou másla a na dno vyskládejte vrstvu brambor. Potřete smetanovou směsí, dejte vrstvu kedlubnů a opět potřete trochou smetany. Takto pokračujte až do naplnění misky a jako poslední dejte bramborovou vrstvu. Na ni položte hoblinky másla a dejte na 30–40 minut zapéct.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty