
Gnudi s hnědým šalvějovým máslem

Snadné
31-45 minut
3/5
Ingredience
Složení 6 porcí
- Máslo 60 g
- Ricotta 1 kg
- Sůl
- Pepř
- Parmazán 100 g
- Muškátový oříšek
- Krupice
- Šalvěj čerstvá 1 svaz.
- Citronová šťáva
- Máslo 60 g
- Ricotta 1 kg
- Sůl
- Pepř
- Parmazán 100 g
- Muškátový oříšek
- Krupice
- Šalvěj čerstvá 1 svaz.
- Citronová šťáva
Příprava
- 1Vykapanou ricottu dám do mísy, trochu osolím a opepřím, přisypu parmazán a několikrát strouhnu muškátový oříšek. Promíchám. Velký tác si pořádně posypu jemnou krupičkou a vyvaluju na něm z ricotty kuličky o průměru 3 cm, pořádně je obalím ze všech stran. Bude jich zhruba 40. Nechám je aspoň 8 hodin odpočívat v lednici, nebo ještě lépe přes noc. Nepřikrývám.
- 2Gnudi si rozdělím na dvě várky. Uvařím je postupně v osolené vodě, trvá to asi 3 minuty. Zatím si rozpustím v pánvi 30 g másla, kde ho nechám zhnědnout. Pak na něm opeču asi 20 šalvějových lístků. Ty vylovím z pánve a dám stranou. První uvařenou várku gnudi přendám rovnou z vařící vody do pánve s hnědým máslem a přidám lžíci vody, ve které se vařily. Když se máslo a voda spojí, vypnu plotýnku, posypu navrch parmazánem a pokapu pár kapkami citronové šťávy. Hned rozdělím do misek a podávám s extra strouhaným parmazánem a muškátovým oříškem a stejným způsobem dodělám druhou várku.
- 1Vykapanou ricottu dám do mísy, trochu osolím a opepřím, přisypu parmazán a několikrát strouhnu muškátový oříšek. Promíchám. Velký tác si pořádně posypu jemnou krupičkou a vyvaluju na něm z ricotty kuličky o průměru 3 cm, pořádně je obalím ze všech stran. Bude jich zhruba 40. Nechám je aspoň 8 hodin odpočívat v lednici, nebo ještě lépe přes noc. Nepřikrývám.
- 2Gnudi si rozdělím na dvě várky. Uvařím je postupně v osolené vodě, trvá to asi 3 minuty. Zatím si rozpustím v pánvi 30 g másla, kde ho nechám zhnědnout. Pak na něm opeču asi 20 šalvějových lístků. Ty vylovím z pánve a dám stranou. První uvařenou várku gnudi přendám rovnou z vařící vody do pánve s hnědým máslem a přidám lžíci vody, ve které se vařily. Když se máslo a voda spojí, vypnu plotýnku, posypu navrch parmazánem a pokapu pár kapkami citronové šťávy. Hned rozdělím do misek a podávám s extra strouhaným parmazánem a muškátovým oříškem a stejným způsobem dodělám druhou várku.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.