Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Gnudi s hnědým šalvějovým máslem

Další recepty a články

Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Barevný dort na dětskou oslavu
Barevný dort na...
Barevný dort na dětskou oslavu
Barevný dort na dětskou oslavu
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Berušky do pusy z...
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Bio hovězí burger od a do z
Bio hovězí burger od...
Bio hovězí burger od a do z
Bio hovězí burger od a do z

Gnudi s hnědým šalvějovým máslem

Co budete potřebovat

NA GNUDI
1 kg kvalitní ricotty, vykapané přes plátno, ideálně přes noc
sůl a pepř
100 g parmazánu, nastrouhaného
1 muškátový oříšek, k nastrouhání
jemná krupička, na podsypání
K PODÁVÁNÍ:
2× 30 g másla
svazek čerstvé šalvěje (asi 30 g)
parmazán
citronová šťáva

Jak na to?

Vykapanou ricottu dám do mísy, trochu osolím a opepřím, přisypu parmazán a několikrát strouhnu muškátový oříšek. Promíchám. Velký tác si pořádně posypu jemnou krupičkou a vyvaluju na něm z ricotty kuličky o průměru 3 cm, pořádně je obalím ze všech stran. Bude jich zhruba 40. Nechám je aspoň 8 hodin odpočívat v lednici, nebo ještě lépe přes noc. Nepřikrývám.
Gnudi si rozdělím na dvě várky. Uvařím je postupně v osolené vodě, trvá to asi 3 minuty. Zatím si rozpustím v pánvi 30 g másla, kde ho nechám zhnědnout. Pak na něm opeču asi 20 šalvějových lístků. Ty vylovím z pánve a dám stranou. První uvařenou várku gnudi přendám rovnou z vařící vody do pánve s hnědým máslem a přidám lžíci vody, ve které se vařily. Když se máslo a voda spojí, vypnu plotýnku, posypu navrch parmazánem a pokapu pár kapkami citronové šťávy. Hned rozdělím do misek a podávám s extra strouhaným parmazánem a muškátovým oříškem a stejným způsobem dodělám druhou várku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gnudi s hnědým šalvějovým máslem

Snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

NA GNUDI
1 kg kvalitní ricotty, vykapané přes plátno, ideálně přes noc
sůl a pepř
100 g parmazánu, nastrouhaného
1 muškátový oříšek, k nastrouhání
jemná krupička, na podsypání
K PODÁVÁNÍ:
2× 30 g másla
svazek čerstvé šalvěje (asi 30 g)
parmazán
citronová šťáva

Jak na to?

Vykapanou ricottu dám do mísy, trochu osolím a opepřím, přisypu parmazán a několikrát strouhnu muškátový oříšek. Promíchám. Velký tác si pořádně posypu jemnou krupičkou a vyvaluju na něm z ricotty kuličky o průměru 3 cm, pořádně je obalím ze všech stran. Bude jich zhruba 40. Nechám je aspoň 8 hodin odpočívat v lednici, nebo ještě lépe přes noc. Nepřikrývám.
Gnudi si rozdělím na dvě várky. Uvařím je postupně v osolené vodě, trvá to asi 3 minuty. Zatím si rozpustím v pánvi 30 g másla, kde ho nechám zhnědnout. Pak na něm opeču asi 20 šalvějových lístků. Ty vylovím z pánve a dám stranou. První uvařenou várku gnudi přendám rovnou z vařící vody do pánve s hnědým máslem a přidám lžíci vody, ve které se vařily. Když se máslo a voda spojí, vypnu plotýnku, posypu navrch parmazánem a pokapu pár kapkami citronové šťávy. Hned rozdělím do misek a podávám s extra strouhaným parmazánem a muškátovým oříškem a stejným způsobem dodělám druhou várku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Barevný dort na dětskou oslavu
Barevný dort na dětskou oslavu
Barevný dort na dětskou oslavu
Barevný dort na dětskou oslavu
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Bio hovězí burger od a do z
Bio hovězí burger od a do z
Bio hovězí burger od a do z
Bio hovězí burger od a do z

Inspirujte se podobnými recepty