×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Gnudi s hnědým šalvějovým máslem

Další recepty a články

Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s...
Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...
Asia plátky se zázvorem
Asia plátky se...
Asia plátky se zázvorem
Asia plátky se zázvorem
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Bomba quesadilla s...
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Broskvový crumble se zmrzlinou
Broskvový crumble se...
Broskvový crumble se zmrzlinou
Broskvový crumble se zmrzlinou

Gnudi s hnědým šalvějovým máslem

Co budete potřebovat

NA GNUDI
1 kg kvalitní ricotty, vykapané přes plátno, ideálně přes noc
sůl a pepř
100 g parmazánu, nastrouhaného
1 muškátový oříšek, k nastrouhání
jemná krupička, na podsypání
K PODÁVÁNÍ:
2× 30 g másla
svazek čerstvé šalvěje (asi 30 g)
parmazán
citronová šťáva

Jak na to?

Vykapanou ricottu dám do mísy, trochu osolím a opepřím, přisypu parmazán a několikrát strouhnu muškátový oříšek. Promíchám. Velký tác si pořádně posypu jemnou krupičkou a vyvaluju na něm z ricotty kuličky o průměru 3 cm, pořádně je obalím ze všech stran. Bude jich zhruba 40. Nechám je aspoň 8 hodin odpočívat v lednici, nebo ještě lépe přes noc. Nepřikrývám.
Gnudi si rozdělím na dvě várky. Uvařím je postupně v osolené vodě, trvá to asi 3 minuty. Zatím si rozpustím v pánvi 30 g másla, kde ho nechám zhnědnout. Pak na něm opeču asi 20 šalvějových lístků. Ty vylovím z pánve a dám stranou. První uvařenou várku gnudi přendám rovnou z vařící vody do pánve s hnědým máslem a přidám lžíci vody, ve které se vařily. Když se máslo a voda spojí, vypnu plotýnku, posypu navrch parmazánem a pokapu pár kapkami citronové šťávy. Hned rozdělím do misek a podávám s extra strouhaným parmazánem a muškátovým oříškem a stejným způsobem dodělám druhou várku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gnudi s hnědým šalvějovým máslem

Snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

NA GNUDI
1 kg kvalitní ricotty, vykapané přes plátno, ideálně přes noc
sůl a pepř
100 g parmazánu, nastrouhaného
1 muškátový oříšek, k nastrouhání
jemná krupička, na podsypání
K PODÁVÁNÍ:
2× 30 g másla
svazek čerstvé šalvěje (asi 30 g)
parmazán
citronová šťáva

Jak na to?

Vykapanou ricottu dám do mísy, trochu osolím a opepřím, přisypu parmazán a několikrát strouhnu muškátový oříšek. Promíchám. Velký tác si pořádně posypu jemnou krupičkou a vyvaluju na něm z ricotty kuličky o průměru 3 cm, pořádně je obalím ze všech stran. Bude jich zhruba 40. Nechám je aspoň 8 hodin odpočívat v lednici, nebo ještě lépe přes noc. Nepřikrývám.
Gnudi si rozdělím na dvě várky. Uvařím je postupně v osolené vodě, trvá to asi 3 minuty. Zatím si rozpustím v pánvi 30 g másla, kde ho nechám zhnědnout. Pak na něm opeču asi 20 šalvějových lístků. Ty vylovím z pánve a dám stranou. První uvařenou várku gnudi přendám rovnou z vařící vody do pánve s hnědým máslem a přidám lžíci vody, ve které se vařily. Když se máslo a voda spojí, vypnu plotýnku, posypu navrch parmazánem a pokapu pár kapkami citronové šťávy. Hned rozdělím do misek a podávám s extra strouhaným parmazánem a muškátovým oříškem a stejným způsobem dodělám druhou várku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...
Asia plátky se zázvorem
Asia plátky se zázvorem
Asia plátky se zázvorem
Asia plátky se zázvorem
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Broskvový crumble se zmrzlinou
Broskvový crumble se zmrzlinou
Broskvový crumble se zmrzlinou
Broskvový crumble se zmrzlinou

Inspirujte se podobnými recepty