×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Gnudi s hnědým šalvějovým máslem

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Gnudi s hnědým šalvějovým máslem

Co budete potřebovat

NA GNUDI
1 kg kvalitní ricotty, vykapané přes plátno, ideálně přes noc
sůl a pepř
100 g parmazánu, nastrouhaného
1 muškátový oříšek, k nastrouhání
jemná krupička, na podsypání
K PODÁVÁNÍ:
2× 30 g másla
svazek čerstvé šalvěje (asi 30 g)
parmazán
citronová šťáva

Jak na to?

Vykapanou ricottu dám do mísy, trochu osolím a opepřím, přisypu parmazán a několikrát strouhnu muškátový oříšek. Promíchám. Velký tác si pořádně posypu jemnou krupičkou a vyvaluju na něm z ricotty kuličky o průměru 3 cm, pořádně je obalím ze všech stran. Bude jich zhruba 40. Nechám je aspoň 8 hodin odpočívat v lednici, nebo ještě lépe přes noc. Nepřikrývám.
Gnudi si rozdělím na dvě várky. Uvařím je postupně v osolené vodě, trvá to asi 3 minuty. Zatím si rozpustím v pánvi 30 g másla, kde ho nechám zhnědnout. Pak na něm opeču asi 20 šalvějových lístků. Ty vylovím z pánve a dám stranou. První uvařenou várku gnudi přendám rovnou z vařící vody do pánve s hnědým máslem a přidám lžíci vody, ve které se vařily. Když se máslo a voda spojí, vypnu plotýnku, posypu navrch parmazánem a pokapu pár kapkami citronové šťávy. Hned rozdělím do misek a podávám s extra strouhaným parmazánem a muškátovým oříškem a stejným způsobem dodělám druhou várku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gnudi s hnědým šalvějovým máslem

Snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 2 (1)

Co budete potřebovat

NA GNUDI
1 kg kvalitní ricotty, vykapané přes plátno, ideálně přes noc
sůl a pepř
100 g parmazánu, nastrouhaného
1 muškátový oříšek, k nastrouhání
jemná krupička, na podsypání
K PODÁVÁNÍ:
2× 30 g másla
svazek čerstvé šalvěje (asi 30 g)
parmazán
citronová šťáva

Jak na to?

Vykapanou ricottu dám do mísy, trochu osolím a opepřím, přisypu parmazán a několikrát strouhnu muškátový oříšek. Promíchám. Velký tác si pořádně posypu jemnou krupičkou a vyvaluju na něm z ricotty kuličky o průměru 3 cm, pořádně je obalím ze všech stran. Bude jich zhruba 40. Nechám je aspoň 8 hodin odpočívat v lednici, nebo ještě lépe přes noc. Nepřikrývám.
Gnudi si rozdělím na dvě várky. Uvařím je postupně v osolené vodě, trvá to asi 3 minuty. Zatím si rozpustím v pánvi 30 g másla, kde ho nechám zhnědnout. Pak na něm opeču asi 20 šalvějových lístků. Ty vylovím z pánve a dám stranou. První uvařenou várku gnudi přendám rovnou z vařící vody do pánve s hnědým máslem a přidám lžíci vody, ve které se vařily. Když se máslo a voda spojí, vypnu plotýnku, posypu navrch parmazánem a pokapu pár kapkami citronové šťávy. Hned rozdělím do misek a podávám s extra strouhaným parmazánem a muškátovým oříškem a stejným způsobem dodělám druhou várku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty