×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Gnocchi se špenátem a vepřovou panenkou

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Gnocchi se špenátem a vepřovou panenkou

Co budete potřebovat

Gnocchi:
700 g moučných brambor
1 velké vejce
200 g hladké mouky (více či méně podle toho, kolik mouky brambory „sežerou“)
sůl
Maso:
800 g vepřové panenky
4 snítky rozmarýnu
hrst čerstvého tymiánu
1/2 lžíce barevného pepře
olivový olej
špenát:
1 cibule
olivový olej
200 g baby špenátu
2 stroužky česneku
sůl a pepř

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce a ještě horké oloupejte. Nastrouhejte je najemno nebo prolisujte. Na pracovní ploše udělejte do bramborové hromádky důlek, vlijte rozšlehané vejce, přidejte část mouky a začněte zpracovávat těsto. Mouku přidávejte postupně, možná nespotřebujete všechnu, nebo naopak budete muset přidat, záleží na kvalitě brambor. Mouky nepřidávejte zbytečně moc, měli byste získat nelepivé těsto, které je tvárné a dobře drží pohromadě.
Těsto rozdělte na několik částí. Z nich postupně na lehce pomoučněné ploše vyválejte válečky o průměru asi 1,5 cm. Ty krájejte asi na dvoucentimetrové kousky, které tvarujte pomocí vidličky. Noky vařte postupně v několika dávkách v dostatečném množství osolené vody, dvě minuty jim budou stačit. Hotové kousky vylovte děrovanou naběračkou.
Vepřovou panenku zbavte blan a tenkých konců, měla by být po celé délce přibližně stejně silná. Rozmarýn a tymián nasekejte najemno, pepř podrťte nahrubo v hmoždíři, smíchejte a ve směsi důkladně obalte maso. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a maso opečte ze všech stran tak, aby zezlátlo a z koření se udělala krusta, 2 až 3 minuty z každé strany by měly stačit.
Panenku dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a asi deset minut v ní nechte maso dopéct – přesná doba závisí na tloušťce masa. Panenka by měla uvnitř zůstat růžová. Než ji budete krájet, nechte ji asi 5 minut odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř.
Cibuli posekejte nadrobno, zpěňte na troše olivového oleje, přidejte špenát, nechte zavadnout, vmíchejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a promíchejte s uvařenými noky. Podávejte s vepřovou panenkou pokrájenou na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gnocchi se špenátem a vepřovou panenkou

Hlavní chod Snadné Maso Velikonoce Bez laktózy Magazín 3/2017 Počet porcí: 4-6 porcí
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

Gnocchi:
700 g moučných brambor
1 velké vejce
200 g hladké mouky (více či méně podle toho, kolik mouky brambory „sežerou“)
sůl
Maso:
800 g vepřové panenky
4 snítky rozmarýnu
hrst čerstvého tymiánu
1/2 lžíce barevného pepře
olivový olej
špenát:
1 cibule
olivový olej
200 g baby špenátu
2 stroužky česneku
sůl a pepř

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce a ještě horké oloupejte. Nastrouhejte je najemno nebo prolisujte. Na pracovní ploše udělejte do bramborové hromádky důlek, vlijte rozšlehané vejce, přidejte část mouky a začněte zpracovávat těsto. Mouku přidávejte postupně, možná nespotřebujete všechnu, nebo naopak budete muset přidat, záleží na kvalitě brambor. Mouky nepřidávejte zbytečně moc, měli byste získat nelepivé těsto, které je tvárné a dobře drží pohromadě.
Těsto rozdělte na několik částí. Z nich postupně na lehce pomoučněné ploše vyválejte válečky o průměru asi 1,5 cm. Ty krájejte asi na dvoucentimetrové kousky, které tvarujte pomocí vidličky. Noky vařte postupně v několika dávkách v dostatečném množství osolené vody, dvě minuty jim budou stačit. Hotové kousky vylovte děrovanou naběračkou.
Vepřovou panenku zbavte blan a tenkých konců, měla by být po celé délce přibližně stejně silná. Rozmarýn a tymián nasekejte najemno, pepř podrťte nahrubo v hmoždíři, smíchejte a ve směsi důkladně obalte maso. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a maso opečte ze všech stran tak, aby zezlátlo a z koření se udělala krusta, 2 až 3 minuty z každé strany by měly stačit.
Panenku dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a asi deset minut v ní nechte maso dopéct – přesná doba závisí na tloušťce masa. Panenka by měla uvnitř zůstat růžová. Než ji budete krájet, nechte ji asi 5 minut odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř.
Cibuli posekejte nadrobno, zpěňte na troše olivového oleje, přidejte špenát, nechte zavadnout, vmíchejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a promíchejte s uvařenými noky. Podávejte s vepřovou panenkou pokrájenou na plátky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Inspirujte se podobnými recepty