×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Focaccia al formaggio

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese

Focaccia al formaggio

Co budete potřebovat

1 lžičky instantního droždí
150 g hladké mouky + na dosypání
100 ml olivového oleje + necelá lžíce navíc
špetka soli
3 vejce + 2 žloutky
120 g sýru pecorino (italský sýr z ovčího mléka)
80 g parmazánu
sádlo na vymazání formy
parmská šunka k podávání

Jak na to?

1. Základ těsta na focacciu al formaggio je stejný jako na pizzu. Droždí rozmíchejte ve 100 ml vlažné vody a potom ho smíchejte s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli a uhněťte do hladkého a pružného těsta. To zakryjte potravinářskou fólií a nechte dvě hodiny v teple kynout.
2. V míse rozšlehejte vejce a žloutky, přidejte na kostičky nakrájený sýr pecorino,
strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promíchejte. Směs postupně spojujte s vykynutým těstem, část si jí nechte na pomazání. Přisypávejte přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprašte jej moukou, dejte do širšího, vyššího hrnce vymazaného sádlem a nechte další dvě hodiny kynout v teple. Pak vršek těsta potřete odloženou směsí a hodinu pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Jezte teplé, nejlépe s plátky šunky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Focaccia al formaggio

Náročné Italská Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 lžičky instantního droždí
150 g hladké mouky + na dosypání
100 ml olivového oleje + necelá lžíce navíc
špetka soli
3 vejce + 2 žloutky
120 g sýru pecorino (italský sýr z ovčího mléka)
80 g parmazánu
sádlo na vymazání formy
parmská šunka k podávání

Jak na to?

1. Základ těsta na focacciu al formaggio je stejný jako na pizzu. Droždí rozmíchejte ve 100 ml vlažné vody a potom ho smíchejte s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli a uhněťte do hladkého a pružného těsta. To zakryjte potravinářskou fólií a nechte dvě hodiny v teple kynout.
2. V míse rozšlehejte vejce a žloutky, přidejte na kostičky nakrájený sýr pecorino,
strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promíchejte. Směs postupně spojujte s vykynutým těstem, část si jí nechte na pomazání. Přisypávejte přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprašte jej moukou, dejte do širšího, vyššího hrnce vymazaného sádlem a nechte další dvě hodiny kynout v teple. Pak vršek těsta potřete odloženou směsí a hodinu pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Jezte teplé, nejlépe s plátky šunky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese

Inspirujte se podobnými recepty