×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Focaccia al formaggio
nad 60 minut , Náročné , Italská ,

Focaccia al formaggio

Co budu potřebovat

1 lžičky instantního droždí
150 g hladké mouky + na dosypání
100 ml olivového oleje + necelá lžíce navíc
špetka soli
3 vejce + 2 žloutky
120 g sýru pecorino (italský sýr z ovčího mléka)
80 g parmazánu
sádlo na vymazání formy
parmská šunka k podávání

Jak na to?

1. Základ těsta na focacciu al formaggio je stejný jako na pizzu. Droždí rozmíchejte ve 100 ml vlažné vody a potom ho smíchejte s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli a uhněťte do hladkého a pružného těsta. To zakryjte potravinářskou fólií a nechte dvě hodiny v teple kynout.
2. V míse rozšlehejte vejce a žloutky, přidejte na kostičky nakrájený sýr pecorino,
strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promíchejte. Směs postupně spojujte s vykynutým těstem, část si jí nechte na pomazání. Přisypávejte přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprašte jej moukou, dejte do širšího, vyššího hrnce vymazaného sádlem a nechte další dvě hodiny kynout v teple. Pak vršek těsta potřete odloženou směsí a hodinu pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Jezte teplé, nejlépe s plátky šunky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Špagety carbonara

    Hlavní chod 30 minut
  • Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty

    Hlavní chod 60 minut
  • Bruschetta al pomodoro

    30 minut