×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Focaccia al formaggio

Další recepty a články

Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový...
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort

Focaccia al formaggio

Co budete potřebovat

1 lžičky instantního droždí
150 g hladké mouky + na dosypání
100 ml olivového oleje + necelá lžíce navíc
špetka soli
3 vejce + 2 žloutky
120 g sýru pecorino (italský sýr z ovčího mléka)
80 g parmazánu
sádlo na vymazání formy
parmská šunka k podávání

Jak na to?

1. Základ těsta na focacciu al formaggio je stejný jako na pizzu. Droždí rozmíchejte ve 100 ml vlažné vody a potom ho smíchejte s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli a uhněťte do hladkého a pružného těsta. To zakryjte potravinářskou fólií a nechte dvě hodiny v teple kynout.
2. V míse rozšlehejte vejce a žloutky, přidejte na kostičky nakrájený sýr pecorino,
strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promíchejte. Směs postupně spojujte s vykynutým těstem, část si jí nechte na pomazání. Přisypávejte přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprašte jej moukou, dejte do širšího, vyššího hrnce vymazaného sádlem a nechte další dvě hodiny kynout v teple. Pak vršek těsta potřete odloženou směsí a hodinu pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Jezte teplé, nejlépe s plátky šunky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Focaccia al formaggio

Náročné Italská Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 lžičky instantního droždí
150 g hladké mouky + na dosypání
100 ml olivového oleje + necelá lžíce navíc
špetka soli
3 vejce + 2 žloutky
120 g sýru pecorino (italský sýr z ovčího mléka)
80 g parmazánu
sádlo na vymazání formy
parmská šunka k podávání

Jak na to?

1. Základ těsta na focacciu al formaggio je stejný jako na pizzu. Droždí rozmíchejte ve 100 ml vlažné vody a potom ho smíchejte s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli a uhněťte do hladkého a pružného těsta. To zakryjte potravinářskou fólií a nechte dvě hodiny v teple kynout.
2. V míse rozšlehejte vejce a žloutky, přidejte na kostičky nakrájený sýr pecorino,
strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promíchejte. Směs postupně spojujte s vykynutým těstem, část si jí nechte na pomazání. Přisypávejte přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprašte jej moukou, dejte do širšího, vyššího hrnce vymazaného sádlem a nechte další dvě hodiny kynout v teple. Pak vršek těsta potřete odloženou směsí a hodinu pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Jezte teplé, nejlépe s plátky šunky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort

Inspirujte se podobnými recepty