Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Flammekueche koláč z Alsaska

Flammekueche koláč z Alsaska

Jak popsat tuto klasiku alsaské kuchyně? Jednoduše alsaská pizza. Velmi chutný pokrm, který oceníte jako rychlé doplnění energie po dlouhé procházce. Na těsto použijte velmi jemně mletou mouku s označením „00“. Těsto by mělo být pružné a lepivé.

Ingredience

250 g hladké mouky
200 ml vlažné vody
2 lžíce slunečnicového oleje
1⁄4 lžičky soli
2 cibule
250 g slaniny
150 g zakysané smetany (30% obsah tuku)
150 g sýra cottage
1 špetka muškátového oříšku
mletý černý pepř
1 snítka čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

1. Z mouky, vody, oleje a soli vypracujte těsto.

2. Očištěnou cibuli a slaninu nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte zakysanou smetanu, sýr cottage, špetku muškátového oříšku a pepře.

3. Připravené těsto rozválejte na placku o průměru 20 cm s výškou 1 cm. Dejte na plech vyložený pečicím papírem. Placku potřete sýrovou směsí a rozložte cibuli a slaninu. Pečte 10–15 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Ozdobte čerstvým rozmarýnem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
33hodnocení4

Další videorecepty