Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 celer
sůl, pepř
700 g tresky z Rybího trhu Albert
140 g rýžové mouky
1 l řepkového oleje
210 g hladké mouky
1 ½ lžičky prášku do pečiva
250 ml světlého piva
20 ml slunečnicového oleje
150 g mraženého hrášku
250 g bílého jogurtu
½ hrsti čerstvé hladkolisté petržele
1 citron NP Bio

Postup přípravy

1. Celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na 1cm plátky, ze kterých pak nakrájejte hranolky. Vložte je na 3 minuty do vroucí vody. Sceďte a přendejte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 20 ml oleje.

2. Celerové hranolky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut v předehřáté troubě na 190 °C.

3. Tresku omyjte a dobře osušte papírovou utěrkou. Naporcujte ji na 10 cm dlouhé kusy a osolte. Do misky dejte 70 g rýžové mouky, tresku v ní lehce obalte a dejte stranou.

4. Do hrnce vlijte olej a rozpalte ho na teplotu smažení.

5. V misce smíchejte zbytek rýžové mouky, hladkou mouku, prášek do pečiva a studené pivo. Vše metličkou promíchejte, až vznikne hladké těstíčko. Rybu v těstíčku dobře obalte a postupně rovnou vkládejte do rozpáleného oleje. Kousky smažte 3 minuty dozlatova.

6. Po usmažení je vyndejte na talíř s papírovým ubrouskem, který do sebe absorbuje přebytečný tuk.

7. Hrášek povařte ve vroucí vodě 4 minuty. Slijte, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte.

8. V menší misce smíchejte jogurt, nasekanou petrželku a kůru z dobře omytého citronu.

9. Rybu podávejte rozprostřenou na hranolcích s jogurtovým dipem v misce a hráškovým pyré.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty