Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g čerstvé tresky
sůl
150 g hladké mouky
2 vejce
150 g strouhanky
100 g parmazánu
1⁄2 lžičky sušeného česneku
500 ml rostlinného oleje
500 g mražených hranolků

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 220 °C.
2. Rybu rozkrájejte na proužky a osolte.
3. Do 3 hlubších talířů rozdělte mouku, vejce a strouhanku promíchanou s nastrouhaným parmazánem. Vejce dobře prošlehejte a do mouky vmíchejte sušený česnek.
4. Rybí filety postupně obalte v mouce, vejci a strouhance. Do dvou pekáčů vlijte olej. Do jednoho vyskládejte filety, do druhého vsypte hranolky. Pečte současně 20 minut. V polovině pečení ryby otočte a hranolky promíchejte.
5. Po vyjmutí z trouby osolte hranolky a obojí rozdělte do kornoutů vyrobených z pečicího papíru.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty