×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Fazolový salát s vejci

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)

Fazolový salát s vejci

Co budete potřebovat

500 g brambor AQ, oloupaných, přepůlených
sůl, pepř ES
150 g zelených fazolek AQ
2 vejce
4 plátky slaniny AQ
50 g černých oliv
50 g čerstvého špenátu
1–2 housky, nakrájené na kostičky a opečené
Na dresink:
1 stroužek česneku, rozmělněný
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky kaparu
2 řezy z ančoviček

Jak na to?

1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně sceďte. Vejce uvařte v malém rendlíku natvrdo, trvá to tedy zhruba 8 minut. Oloupejte je a po delší straně rozkrojte na půl. 2. Plátky slaniny osmažte nasucho 8 minut na rozpálené pánvi. Pak slaninu nalámejte na menší kousky. Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce. Ve větší míse opatrně smíchejte brambory, fazolky, olivy, špenát, přidejte slaninu, přelijte dresinkem, navrch posaďte vejce a krutony z pečiva.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fazolový salát s vejci

Velmi snadné Česká Saláty Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

500 g brambor AQ, oloupaných, přepůlených
sůl, pepř ES
150 g zelených fazolek AQ
2 vejce
4 plátky slaniny AQ
50 g černých oliv
50 g čerstvého špenátu
1–2 housky, nakrájené na kostičky a opečené
Na dresink:
1 stroužek česneku, rozmělněný
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky kaparu
2 řezy z ančoviček

Jak na to?

1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně sceďte. Vejce uvařte v malém rendlíku natvrdo, trvá to tedy zhruba 8 minut. Oloupejte je a po delší straně rozkrojte na půl. 2. Plátky slaniny osmažte nasucho 8 minut na rozpálené pánvi. Pak slaninu nalámejte na menší kousky. Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce. Ve větší míse opatrně smíchejte brambory, fazolky, olivy, špenát, přidejte slaninu, přelijte dresinkem, navrch posaďte vejce a krutony z pečiva.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)

Inspirujte se podobnými recepty