×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Fazolový salát s vejci

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s...
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Fazolový salát s vejci

Co budete potřebovat

500 g brambor AQ, oloupaných, přepůlených
sůl, pepř ES
150 g zelených fazolek AQ
2 vejce
4 plátky slaniny AQ
50 g černých oliv
50 g čerstvého špenátu
1–2 housky, nakrájené na kostičky a opečené
Na dresink:
1 stroužek česneku, rozmělněný
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky kaparu
2 řezy z ančoviček

Jak na to?

1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně sceďte. Vejce uvařte v malém rendlíku natvrdo, trvá to tedy zhruba 8 minut. Oloupejte je a po delší straně rozkrojte na půl. 2. Plátky slaniny osmažte nasucho 8 minut na rozpálené pánvi. Pak slaninu nalámejte na menší kousky. Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce. Ve větší míse opatrně smíchejte brambory, fazolky, olivy, špenát, přidejte slaninu, přelijte dresinkem, navrch posaďte vejce a krutony z pečiva.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fazolový salát s vejci

Velmi snadné Česká Saláty Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

500 g brambor AQ, oloupaných, přepůlených
sůl, pepř ES
150 g zelených fazolek AQ
2 vejce
4 plátky slaniny AQ
50 g černých oliv
50 g čerstvého špenátu
1–2 housky, nakrájené na kostičky a opečené
Na dresink:
1 stroužek česneku, rozmělněný
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky kaparu
2 řezy z ančoviček

Jak na to?

1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně sceďte. Vejce uvařte v malém rendlíku natvrdo, trvá to tedy zhruba 8 minut. Oloupejte je a po delší straně rozkrojte na půl. 2. Plátky slaniny osmažte nasucho 8 minut na rozpálené pánvi. Pak slaninu nalámejte na menší kousky. Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce. Ve větší míse opatrně smíchejte brambory, fazolky, olivy, špenát, přidejte slaninu, přelijte dresinkem, navrch posaďte vejce a krutony z pečiva.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty