Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g brambor AQ, oloupaných, přepůlených
sůl, pepř ES
150 g zelených fazolek AQ
2 vejce
4 plátky slaniny AQ
50 g černých oliv
50 g čerstvého špenátu
1–2 housky, nakrájené na kostičky a opečené
Na dresink:
1 stroužek česneku, rozmělněný
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky kaparu
2 řezy z ančoviček

Postup přípravy

1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně sceďte. Vejce uvařte v malém rendlíku natvrdo, trvá to tedy zhruba 8 minut. Oloupejte je a po delší straně rozkrojte na půl. 2. Plátky slaniny osmažte nasucho 8 minut na rozpálené pánvi. Pak slaninu nalámejte na menší kousky. Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce. Ve větší míse opatrně smíchejte brambory, fazolky, olivy, špenát, přidejte slaninu, přelijte dresinkem, navrch posaďte vejce a krutony z pečiva.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty