
Fazolový salát s vejci
Ingredience
500 g | brambor AQ, oloupaných, přepůlených |
sůl, pepř ES | |
150 g | zelených fazolek AQ |
2 | vejce |
4 | plátky slaniny AQ |
50 g | černých oliv |
50 g | čerstvého špenátu |
1–2 | housky, nakrájené na kostičky a opečené |
Na dresink: | |
---|---|
1 | stroužek česneku, rozmělněný |
3 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce bílého vinného octa |
1 | lžička dijonské hořčice |
2 | lžičky kaparu |
2 | řezy z ančoviček |
Postup přípravy
1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně sceďte. Vejce uvařte v malém rendlíku natvrdo, trvá to tedy zhruba 8 minut. Oloupejte je a po delší straně rozkrojte na půl. 2. Plátky slaniny osmažte nasucho 8 minut na rozpálené pánvi. Pak slaninu nalámejte na menší kousky. Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce. Ve větší míse opatrně smíchejte brambory, fazolky, olivy, špenát, přidejte slaninu, přelijte dresinkem, navrch posaďte vejce a krutony z pečiva.
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod