Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Farfalle s pečeným hummusem a cherry rajčaty

Farfalle s pečeným hummusem a cherry rajčaty

Ingredience

300 g cherry rajčat NP Bio
3 stroužky česneku NP Bio
3 lžíce olivového oleje NP Bio
1 balení hummusu s červenou paprikou NP Healthy life
½ lžičky sušené bazalky
½ lžičky sušeného oregana
½ lžičky sušeného rozmarýnu
1 balení farfalle
2 lžíce sušených rajčat
3 snítky čerstvé bazalky
½ citronu NP Bio
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Ve větší zapékací nádobě promíchejte celá cherry rajčata, oloupané stroužky česneku a 1 lžíci olivového oleje.

2. Hummus přendejte z původního obalu lžící do středu zapékací misky k rajčatům. Posypte sušenou bazalkou, oreganem, rozmarýnem a přidejte zbytek olivového oleje. Pečte v troubě na 180 °C 30 minut.

3. Mezitím připravte těstoviny podle návodu na obalu. Uchovejte jeden šálek vody z těstovin.

4. Když jsou rajčata upečená, opatrně je společně s česnekem rozmačkejte vidličkou, aby se uvolnila šťáva, a poté smíchejte s hummusem, až získáte omáčku. Přidejte šálek vody z těstovin a sušená rajčata nakrájená na tenké nudličky.

5. Pak omáčku promíchejte s hotovými, scezenými těstovinami, přijdete čerstvé nasekané lístky bazalky a vymačkanou šťávu z citronu. Dle chuti osolte a opepřete. Ihned servírujte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty