
Farfalle s pečeným hummusem a cherry rajčaty
Ingredience
300 g | cherry rajčat NP Bio |
3 | stroužky česneku NP Bio |
3 | lžíce olivového oleje NP Bio |
1 | balení hummusu s červenou paprikou NP Healthy life |
½ | lžičky sušené bazalky |
½ | lžičky sušeného oregana |
½ | lžičky sušeného rozmarýnu |
1 | balení farfalle |
2 | lžíce sušených rajčat |
3 | snítky čerstvé bazalky |
½ | citronu NP Bio |
sůl | |
pepř |
Postup přípravy
1. Ve větší zapékací nádobě promíchejte celá cherry rajčata, oloupané stroužky česneku a 1 lžíci olivového oleje.
2. Hummus přendejte z původního obalu lžící do středu zapékací misky k rajčatům. Posypte sušenou bazalkou, oreganem, rozmarýnem a přidejte zbytek olivového oleje. Pečte v troubě na 180 °C 30 minut.
3. Mezitím připravte těstoviny podle návodu na obalu. Uchovejte jeden šálek vody z těstovin.
4. Když jsou rajčata upečená, opatrně je společně s česnekem rozmačkejte vidličkou, aby se uvolnila šťáva, a poté smíchejte s hummusem, až získáte omáčku. Přidejte šálek vody z těstovin a sušená rajčata nakrájená na tenké nudličky.
5. Pak omáčku promíchejte s hotovými, scezenými těstovinami, přijdete čerstvé nasekané lístky bazalky a vymačkanou šťávu z citronu. Dle chuti osolte a opepřete. Ihned servírujte.