Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 g brambor varného typu B AQ, přepůlených
sůl AQ
300 g majonézy AQ
1 lžíce nasekané pažitky AQ
1 kg celeru, nakrájeného na hranolky velké jako rybí prsty
50 g másla, rozpuštěného
140 g strouhanky
klínky citronu k podávání

Postup přípravy

Přepůlené brambory dejte do hrnce, zalijte je studenou vodou, aby byly akorát potopené, osolte a přiveďte k varu. Vařte 20 minut doměkka. Pak je sceďte a nechte chvíli zchladnout. Poté je promíchejte s majonézou a pažitkou.
Mezitím, co se vaří brambory, povařte i hranolky celeru – stačí 5 minut. Pak je sceďte, osušte a zchladlé potřete máslem a obalte je ve strouhance. Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pod rozpáleným grilem opékejte asi 3–5 minut z každé strany. Podávejte s bramborovým salátem a klínky citronu.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty