×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Falešné rybí prsty

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Falešné rybí prsty

Co budete potřebovat

600 g brambor varného typu B AQ, přepůlených
sůl AQ
300 g majonézy AQ
1 lžíce nasekané pažitky AQ
1 kg celeru, nakrájeného na hranolky velké jako rybí prsty
50 g másla, rozpuštěného
140 g strouhanky
klínky citronu k podávání

Jak na to?

Přepůlené brambory dejte do hrnce, zalijte je studenou vodou, aby byly akorát potopené, osolte a přiveďte k varu. Vařte 20 minut doměkka. Pak je sceďte a nechte chvíli zchladnout. Poté je promíchejte s majonézou a pažitkou.
Mezitím, co se vaří brambory, povařte i hranolky celeru – stačí 5 minut. Pak je sceďte, osušte a zchladlé potřete máslem a obalte je ve strouhance. Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pod rozpáleným grilem opékejte asi 3–5 minut z každé strany. Podávejte s bramborovým salátem a klínky citronu.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Falešné rybí prsty

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 7-8/2014
(0)

Co budete potřebovat

600 g brambor varného typu B AQ, přepůlených
sůl AQ
300 g majonézy AQ
1 lžíce nasekané pažitky AQ
1 kg celeru, nakrájeného na hranolky velké jako rybí prsty
50 g másla, rozpuštěného
140 g strouhanky
klínky citronu k podávání

Jak na to?

Přepůlené brambory dejte do hrnce, zalijte je studenou vodou, aby byly akorát potopené, osolte a přiveďte k varu. Vařte 20 minut doměkka. Pak je sceďte a nechte chvíli zchladnout. Poté je promíchejte s majonézou a pažitkou.
Mezitím, co se vaří brambory, povařte i hranolky celeru – stačí 5 minut. Pak je sceďte, osušte a zchladlé potřete máslem a obalte je ve strouhance. Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pod rozpáleným grilem opékejte asi 3–5 minut z každé strany. Podávejte s bramborovým salátem a klínky citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Inspirujte se podobnými recepty