×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Falafelové burgery

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Falafelové burgery

Co budete potřebovat

200 g cizrny ABio, pres noc namočené
1 malá červená cibule
6 stroužků česneku
hrst petrželky, nasekané
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky mletého chilli
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje AQ
libanonský chléb AQ
200 g salsy AQ
salát Family mix AQ

Jak na to?

Namočenou cizrnu uvařte doměkka, mělo by to trvat asi dvacet minut. Sceďte ji, nechte vychladnout a pak ji společně s nasekanou cibulí i česnekem, petrželkou, kořením, moukou a solí rozmixujte. Měli byste získat hladkou hmotu, do té přidejte vejce a dobře ho zapracujte. Rukama pak vytvarujte bochánky. Olej rozpalte na nepřilnavé pánvi a opečte na něm z obou stran burgery tak, aby zezlátly. Melo by to trvat tři minuty z každé strany. Rozpůlte a opečte placky libanonského chleba a naplňte je nejdříve salsou, pak salátem a nakonec teplými burgery.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Falafelové burgery

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

200 g cizrny ABio, pres noc namočené
1 malá červená cibule
6 stroužků česneku
hrst petrželky, nasekané
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky mletého chilli
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje AQ
libanonský chléb AQ
200 g salsy AQ
salát Family mix AQ

Jak na to?

Namočenou cizrnu uvařte doměkka, mělo by to trvat asi dvacet minut. Sceďte ji, nechte vychladnout a pak ji společně s nasekanou cibulí i česnekem, petrželkou, kořením, moukou a solí rozmixujte. Měli byste získat hladkou hmotu, do té přidejte vejce a dobře ho zapracujte. Rukama pak vytvarujte bochánky. Olej rozpalte na nepřilnavé pánvi a opečte na něm z obou stran burgery tak, aby zezlátly. Melo by to trvat tři minuty z každé strany. Rozpůlte a opečte placky libanonského chleba a naplňte je nejdříve salsou, pak salátem a nakonec teplými burgery.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty