×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Falafelové burgery

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Falafelové burgery

Co budete potřebovat

200 g cizrny ABio, pres noc namočené
1 malá červená cibule
6 stroužků česneku
hrst petrželky, nasekané
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky mletého chilli
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje AQ
libanonský chléb AQ
200 g salsy AQ
salát Family mix AQ

Jak na to?

Namočenou cizrnu uvařte doměkka, mělo by to trvat asi dvacet minut. Sceďte ji, nechte vychladnout a pak ji společně s nasekanou cibulí i česnekem, petrželkou, kořením, moukou a solí rozmixujte. Měli byste získat hladkou hmotu, do té přidejte vejce a dobře ho zapracujte. Rukama pak vytvarujte bochánky. Olej rozpalte na nepřilnavé pánvi a opečte na něm z obou stran burgery tak, aby zezlátly. Melo by to trvat tři minuty z každé strany. Rozpůlte a opečte placky libanonského chleba a naplňte je nejdříve salsou, pak salátem a nakonec teplými burgery.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Falafelové burgery

Hlavní chod Velmi snadné Česká Petržel kadeřavá , Chilli paprička Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

200 g cizrny ABio, pres noc namočené
1 malá červená cibule
6 stroužků česneku
hrst petrželky, nasekané
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky mletého chilli
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje AQ
libanonský chléb AQ
200 g salsy AQ
salát Family mix AQ

Jak na to?

Namočenou cizrnu uvařte doměkka, mělo by to trvat asi dvacet minut. Sceďte ji, nechte vychladnout a pak ji společně s nasekanou cibulí i česnekem, petrželkou, kořením, moukou a solí rozmixujte. Měli byste získat hladkou hmotu, do té přidejte vejce a dobře ho zapracujte. Rukama pak vytvarujte bochánky. Olej rozpalte na nepřilnavé pánvi a opečte na něm z obou stran burgery tak, aby zezlátly. Melo by to trvat tři minuty z každé strany. Rozpůlte a opečte placky libanonského chleba a naplňte je nejdříve salsou, pak salátem a nakonec teplými burgery.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.