Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g cizrny ABio, pres noc namočené
1 malá červená cibule
6 stroužků česneku
hrst petrželky, nasekané
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky mletého chilli
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje AQ
libanonský chléb AQ
200 g salsy AQ
salát Family mix AQ

Postup přípravy

Namočenou cizrnu uvařte doměkka, mělo by to trvat asi dvacet minut. Sceďte ji, nechte vychladnout a pak ji společně s nasekanou cibulí i česnekem, petrželkou, kořením, moukou a solí rozmixujte. Měli byste získat hladkou hmotu, do té přidejte vejce a dobře ho zapracujte. Rukama pak vytvarujte bochánky. Olej rozpalte na nepřilnavé pánvi a opečte na něm z obou stran burgery tak, aby zezlátly. Melo by to trvat tři minuty z každé strany. Rozpůlte a opečte placky libanonského chleba a naplňte je nejdříve salsou, pak salátem a nakonec teplými burgery.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty