×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Falafelové burgery

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Falafelové burgery

Co budete potřebovat

200 g cizrny ABio, pres noc namočené
1 malá červená cibule
6 stroužků česneku
hrst petrželky, nasekané
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky mletého chilli
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje AQ
libanonský chléb AQ
200 g salsy AQ
salát Family mix AQ

Jak na to?

Namočenou cizrnu uvařte doměkka, mělo by to trvat asi dvacet minut. Sceďte ji, nechte vychladnout a pak ji společně s nasekanou cibulí i česnekem, petrželkou, kořením, moukou a solí rozmixujte. Měli byste získat hladkou hmotu, do té přidejte vejce a dobře ho zapracujte. Rukama pak vytvarujte bochánky. Olej rozpalte na nepřilnavé pánvi a opečte na něm z obou stran burgery tak, aby zezlátly. Melo by to trvat tři minuty z každé strany. Rozpůlte a opečte placky libanonského chleba a naplňte je nejdříve salsou, pak salátem a nakonec teplými burgery.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Falafelové burgery

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

200 g cizrny ABio, pres noc namočené
1 malá červená cibule
6 stroužků česneku
hrst petrželky, nasekané
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky mletého chilli
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje AQ
libanonský chléb AQ
200 g salsy AQ
salát Family mix AQ

Jak na to?

Namočenou cizrnu uvařte doměkka, mělo by to trvat asi dvacet minut. Sceďte ji, nechte vychladnout a pak ji společně s nasekanou cibulí i česnekem, petrželkou, kořením, moukou a solí rozmixujte. Měli byste získat hladkou hmotu, do té přidejte vejce a dobře ho zapracujte. Rukama pak vytvarujte bochánky. Olej rozpalte na nepřilnavé pánvi a opečte na něm z obou stran burgery tak, aby zezlátly. Melo by to trvat tři minuty z každé strany. Rozpůlte a opečte placky libanonského chleba a naplňte je nejdříve salsou, pak salátem a nakonec teplými burgery.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty