Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňový chleba s rozmarýnem
Albert logoAlbert logo
  • Dýňový chleba s rozmarýnem
Dýňový chleba s rozmarýnem

Dýňový chleba s rozmarýnem

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Dýně Hokkaidó 500 g
  • Kypřící prášek 2,5 člž
  • Rozmarýn čerstvý 2 plž
  • Polenta 40 g
  • Mléko 250 ml
  • Parmazán 2 plž
  • Sůl 2 člž
  • Pesto
  • Dýňová semínka 2 plž
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Dýně Hokkaidó 500 g
  • Kypřící prášek 2,5 člž
  • Rozmarýn čerstvý 2 plž
  • Polenta 40 g
  • Mléko 250 ml
  • Parmazán 2 plž
  • Sůl 2 člž
  • Pesto
  • Dýňová semínka 2 plž

Příprava

1
Příprava 20 min. Pečení 45–50 min.
2
Dýni rozkrájím na kostičky a vařím ji ve vodě tak dlouho, až změkne, což zkusím jednoduše tak, že do ní píchnu vidličkou, obvykle to trvá kolem deseti minut. Sliju vodu a dýni dám do misky, ve které ji pořádně rozmačkám šťouchadlem na brambory na kaši.
3
Zapnu troubu a nechám ji předehřát na 180 °C a připravím si formu na chleba. Do velké mísy na těsto nasypu mouku prosátou s práškem do pečiva, přidám rozmarýn, polentu, parmazán a sůl. Uprostřed směsi udělám hluboký důlek a do něj naliju mléko a rozmačkanou dýni. To všechno pěkně promíchám.
4
Těsto naliju do formy. Na tuto dávku používám formu o rozměrech šest krát šest krát devatenáct centimetrů. Vymažu ji olivovým olejem nebo vyložím pečicím papírem.
5
Posypu dýňovými semínky a dám do trouby. Dýňový chleba se peče čtyřicet pět až padesát minut, dokud nebude mít zlatohnědou barvu, a když na něj poklepu, zní dutě. Vyndám z trouby, nechám pět minut chladnout, pak ho vyklopím na mřížku a nechám úplně vychladnout. Skvělý je namazaný pestem.
1
Příprava 20 min. Pečení 45–50 min.
2
Dýni rozkrájím na kostičky a vařím ji ve vodě tak dlouho, až změkne, což zkusím jednoduše tak, že do ní píchnu vidličkou, obvykle to trvá kolem deseti minut. Sliju vodu a dýni dám do misky, ve které ji pořádně rozmačkám šťouchadlem na brambory na kaši.
3
Zapnu troubu a nechám ji předehřát na 180 °C a připravím si formu na chleba. Do velké mísy na těsto nasypu mouku prosátou s práškem do pečiva, přidám rozmarýn, polentu, parmazán a sůl. Uprostřed směsi udělám hluboký důlek a do něj naliju mléko a rozmačkanou dýni. To všechno pěkně promíchám.
4
Těsto naliju do formy. Na tuto dávku používám formu o rozměrech šest krát šest krát devatenáct centimetrů. Vymažu ji olivovým olejem nebo vyložím pečicím papírem.
5
Posypu dýňovými semínky a dám do trouby. Dýňový chleba se peče čtyřicet pět až padesát minut, dokud nebude mít zlatohnědou barvu, a když na něj poklepu, zní dutě. Vyndám z trouby, nechám pět minut chladnout, pak ho vyklopím na mřížku a nechám úplně vychladnout. Skvělý je namazaný pestem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.