Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Dýňovo–kokosová pěna

Dýňovo–kokosová pěna

Nadýchaný voňavý dezert v optimistické oranžové barvě vám zaručeně zlepší náladu.

Ingredience

korpus
150 g loupaných mandlí
150 g vypeckovaných datlí
60 g rozinek
3 lžíce mletého kokosu
náplň
250 g dýně sweet dumpling nebo hokkaido
250 g čerstvého žervé
3 lžíce moučkového cukru
100 ml kokosového mléka
180 g smetany ke šlehání
strouhaný kokos na posypání
karamelová omáčka
200 g cukru krystal
180 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Všechny ingredience na korpus dejte do mixéru a rozsekejte. Dno rozkládací dortové formy potáhněte slabou igelitovou fólií a formu znovu sestavte tak, aby okraje fólie koukaly ven. Rovnoměrně naplňte korpusovou směsí a stlačte. Dejte vychladit, než se připraví náplň.
Oloupanou dýni nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka a nechte vychladnout. Poté zašlehejte žervé, cukr a kokosové mléko.
Ušlehanou šlehačku zapracujte do dýňové náplně. Vyklopte na vychlazený korpus, uhlaďte a vraťte do lednice aspoň na pět hodin.
Na karamelovou omáčku podlijte cukr třemi lžícemi vody a nechte na pánvi zkaramelizovat. Až zezlátne, vlijte smetanu, rozmíchejte a nechte přejít varem.
Ostrým nožem opatrně projeďte po okraji dortu a uvolněte ho z formy. Podávejte posypané kokosem a přelité karamelovou omáčkou.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty