×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňovo-bramborové kari

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Dýňovo-bramborové kari

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené najemno
2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1 větší hrst nasekaných koriandrových lístků
400 g konzervovaných krájených rajčat
1 lžička koření garam masala
1 lžička chilli
sůl
1 bobkový list
100 ml vody
1 lžička mangového prášku amčur (nemusí být)
300–350 g dýně Hokkaido, zbavené semínek a nakrájené na kostky
1 větší brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
1 lžička mletého kmínu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, česnek, zázvor a polovinu koriandrových lístků. Opékejte, dokud cibulka nezezlátne.
Přidejte rajčata, garam masalu, chilli, bobkový list a amčur, dobře promíchejte. Vsypte dýni a bramboru a podlijte je 100 ml vody. Přiklopte a nechte na mírném plameni probublávat 25–30 minut, dokud směs nezměkne a voda se neodpaří.
Mezitím rozehřejte v menší pánvičce zbývající olivový olej a opékejte mletý kmín, dokud se nerozvoní, trvá to tak 2 minuty. Opečený kmín přidejte k dýňové směsi. Pokud vám je příliš suchá, přidejte trochu vody a promíchejte.
Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte buď jako přílohu, nebo jako hlavní chod, který doplníte rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňovo-bramborové kari

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené najemno
2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1 větší hrst nasekaných koriandrových lístků
400 g konzervovaných krájených rajčat
1 lžička koření garam masala
1 lžička chilli
sůl
1 bobkový list
100 ml vody
1 lžička mangového prášku amčur (nemusí být)
300–350 g dýně Hokkaido, zbavené semínek a nakrájené na kostky
1 větší brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
1 lžička mletého kmínu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, česnek, zázvor a polovinu koriandrových lístků. Opékejte, dokud cibulka nezezlátne.
Přidejte rajčata, garam masalu, chilli, bobkový list a amčur, dobře promíchejte. Vsypte dýni a bramboru a podlijte je 100 ml vody. Přiklopte a nechte na mírném plameni probublávat 25–30 minut, dokud směs nezměkne a voda se neodpaří.
Mezitím rozehřejte v menší pánvičce zbývající olivový olej a opékejte mletý kmín, dokud se nerozvoní, trvá to tak 2 minuty. Opečený kmín přidejte k dýňové směsi. Pokud vám je příliš suchá, přidejte trochu vody a promíchejte.
Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte buď jako přílohu, nebo jako hlavní chod, který doplníte rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty