
Dýňovo-bramborové kari
Ingredience
2 | lžíce olivového oleje |
1 | střední cibule, nakrájená |
2 | stroužky česneku, nakrájené najemno |
2 | lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného |
1 | větší hrst nasekaných koriandrových lístků |
400 g | konzervovaných krájených rajčat |
1 | lžička koření garam masala |
1 | lžička chilli |
sůl | |
1 | bobkový list |
100 ml | vody |
1 | lžička mangového prášku amčur (nemusí být) |
300–350 g | dýně Hokkaido, zbavené semínek a nakrájené na kostky |
1 | větší brambora, oloupaná a nakrájená na kostky |
1 | lžička mletého kmínu |
Postup přípravy
Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, česnek, zázvor a polovinu koriandrových lístků. Opékejte, dokud cibulka nezezlátne.
Přidejte rajčata, garam masalu, chilli, bobkový list a amčur, dobře promíchejte. Vsypte dýni a bramboru a podlijte je 100 ml vody. Přiklopte a nechte na mírném plameni probublávat 25–30 minut, dokud směs nezměkne a voda se neodpaří.
Mezitím rozehřejte v menší pánvičce zbývající olivový olej a opékejte mletý kmín, dokud se nerozvoní, trvá to tak 2 minuty. Opečený kmín přidejte k dýňové směsi. Pokud vám je příliš suchá, přidejte trochu vody a promíchejte.
Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte buď jako přílohu, nebo jako hlavní chod, který doplníte rýží.
Pomohl vám recept?
14hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod