Dýňovo-bramborové kari
Ingredience
2 | lžíce olivového oleje |
1 | střední cibule, nakrájená |
2 | stroužky česneku, nakrájené najemno |
2 | lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného |
1 | větší hrst nasekaných koriandrových lístků |
400 g | konzervovaných krájených rajčat |
1 | lžička koření garam masala |
1 | lžička chilli |
sůl | |
1 | bobkový list |
100 ml | vody |
1 | lžička mangového prášku amčur (nemusí být) |
300–350 g | dýně Hokkaido, zbavené semínek a nakrájené na kostky |
1 | větší brambora, oloupaná a nakrájená na kostky |
1 | lžička mletého kmínu |
Postup přípravy
Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, česnek, zázvor a polovinu koriandrových lístků. Opékejte, dokud cibulka nezezlátne.
Přidejte rajčata, garam masalu, chilli, bobkový list a amčur, dobře promíchejte. Vsypte dýni a bramboru a podlijte je 100 ml vody. Přiklopte a nechte na mírném plameni probublávat 25–30 minut, dokud směs nezměkne a voda se neodpaří.
Mezitím rozehřejte v menší pánvičce zbývající olivový olej a opékejte mletý kmín, dokud se nerozvoní, trvá to tak 2 minuty. Opečený kmín přidejte k dýňové směsi. Pokud vám je příliš suchá, přidejte trochu vody a promíchejte.
Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte buď jako přílohu, nebo jako hlavní chod, který doplníte rýží.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY