×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dýňovo-bramborové kari

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Dýňovo-bramborové kari

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené najemno
2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1 větší hrst nasekaných koriandrových lístků
400 g konzervovaných krájených rajčat
1 lžička koření garam masala
1 lžička chilli
sůl
1 bobkový list
100 ml vody
1 lžička mangového prášku amčur (nemusí být)
300–350 g dýně Hokkaido, zbavené semínek a nakrájené na kostky
1 větší brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
1 lžička mletého kmínu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, česnek, zázvor a polovinu koriandrových lístků. Opékejte, dokud cibulka nezezlátne.
Přidejte rajčata, garam masalu, chilli, bobkový list a amčur, dobře promíchejte. Vsypte dýni a bramboru a podlijte je 100 ml vody. Přiklopte a nechte na mírném plameni probublávat 25–30 minut, dokud směs nezměkne a voda se neodpaří.
Mezitím rozehřejte v menší pánvičce zbývající olivový olej a opékejte mletý kmín, dokud se nerozvoní, trvá to tak 2 minuty. Opečený kmín přidejte k dýňové směsi. Pokud vám je příliš suchá, přidejte trochu vody a promíchejte.
Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte buď jako přílohu, nebo jako hlavní chod, který doplníte rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňovo-bramborové kari

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené najemno
2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1 větší hrst nasekaných koriandrových lístků
400 g konzervovaných krájených rajčat
1 lžička koření garam masala
1 lžička chilli
sůl
1 bobkový list
100 ml vody
1 lžička mangového prášku amčur (nemusí být)
300–350 g dýně Hokkaido, zbavené semínek a nakrájené na kostky
1 větší brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
1 lžička mletého kmínu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, česnek, zázvor a polovinu koriandrových lístků. Opékejte, dokud cibulka nezezlátne.
Přidejte rajčata, garam masalu, chilli, bobkový list a amčur, dobře promíchejte. Vsypte dýni a bramboru a podlijte je 100 ml vody. Přiklopte a nechte na mírném plameni probublávat 25–30 minut, dokud směs nezměkne a voda se neodpaří.
Mezitím rozehřejte v menší pánvičce zbývající olivový olej a opékejte mletý kmín, dokud se nerozvoní, trvá to tak 2 minuty. Opečený kmín přidejte k dýňové směsi. Pokud vám je příliš suchá, přidejte trochu vody a promíchejte.
Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte buď jako přílohu, nebo jako hlavní chod, který doplníte rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty