×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Dýňovo-bramborové kari

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Dýňovo-bramborové kari

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené najemno
2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1 větší hrst nasekaných koriandrových lístků
400 g konzervovaných krájených rajčat
1 lžička koření garam masala
1 lžička chilli
sůl
1 bobkový list
100 ml vody
1 lžička mangového prášku amčur (nemusí být)
300–350 g dýně Hokkaido, zbavené semínek a nakrájené na kostky
1 větší brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
1 lžička mletého kmínu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, česnek, zázvor a polovinu koriandrových lístků. Opékejte, dokud cibulka nezezlátne.
Přidejte rajčata, garam masalu, chilli, bobkový list a amčur, dobře promíchejte. Vsypte dýni a bramboru a podlijte je 100 ml vody. Přiklopte a nechte na mírném plameni probublávat 25–30 minut, dokud směs nezměkne a voda se neodpaří.
Mezitím rozehřejte v menší pánvičce zbývající olivový olej a opékejte mletý kmín, dokud se nerozvoní, trvá to tak 2 minuty. Opečený kmín přidejte k dýňové směsi. Pokud vám je příliš suchá, přidejte trochu vody a promíchejte.
Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte buď jako přílohu, nebo jako hlavní chod, který doplníte rýží.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňovo-bramborové kari

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené najemno
2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1 větší hrst nasekaných koriandrových lístků
400 g konzervovaných krájených rajčat
1 lžička koření garam masala
1 lžička chilli
sůl
1 bobkový list
100 ml vody
1 lžička mangového prášku amčur (nemusí být)
300–350 g dýně Hokkaido, zbavené semínek a nakrájené na kostky
1 větší brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
1 lžička mletého kmínu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, česnek, zázvor a polovinu koriandrových lístků. Opékejte, dokud cibulka nezezlátne.
Přidejte rajčata, garam masalu, chilli, bobkový list a amčur, dobře promíchejte. Vsypte dýni a bramboru a podlijte je 100 ml vody. Přiklopte a nechte na mírném plameni probublávat 25–30 minut, dokud směs nezměkne a voda se neodpaří.
Mezitím rozehřejte v menší pánvičce zbývající olivový olej a opékejte mletý kmín, dokud se nerozvoní, trvá to tak 2 minuty. Opečený kmín přidejte k dýňové směsi. Pokud vám je příliš suchá, přidejte trochu vody a promíchejte.
Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte buď jako přílohu, nebo jako hlavní chod, který doplníte rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Inspirujte se podobnými recepty