Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g dýně Hokaido
1 červená cibule
1 lžička mle¬tého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 lžička hořčičného semínka
2 lžíce koriandru
2 lžíce hladké mouky
olej
1 těsto dle základního rozpisu:
85 g polohrubé mouky
1–2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
125 ml mléka

Postup přípravy

Kostičky dýně zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte je 8–10 minut do měkka. Sceďte, nechte okapat a pak rozmačkejte do kaše. Těsto udělejte podle základního rozpisu (Mouku nasypte do mísy, smíchejte ji s práškem do pečiva. Vejce našlehejte v mléce a pak mokrou směs přilévejte k suché a umíchejte do hladkého těsta. Pak dle konkrétních receptů přidávejte další ingredience.) a vmíchejte k němu dýňovou kaši, cibuli, kmín, mletý koriandr, hořčičné semínko a čerstvý koriandr. Nakonec zahustěte moukou. Z těsta postupně odebírejte a na rozpáleném oleji usmažte asi 16 placiček. Smažte je vždy 3 minuty z každé strany. Servírujte s koriandrem.

Pomohl vám recept?
76hodnocení4

Další videorecepty