×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Dýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem

Co budete potřebovat

Na nočky
1 malá dýně (kolem 1 kg)
sůl
2 špetky mletého muškátového oříšku
160 g hladké mouky
1 vejce
Na dokončení
100 g choriza, oloupaného
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
50 g měkkého kozího sýra
1 lžíce mascarpone
4 lístky šalvěje, nasekané
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte vnitřek se semínky a nakrájejte ji na zhruba 2,5cm klínky. Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Jemně osolte a pečte doměkka asi 40 minut. Dýni nechte vychladnout a pak ji nahrubo rozmačkejte vidličkou. Rukama z ní vymačkejte co nejvíc tekutiny. Promíchejte a zopakujte ještě jednou či dvakrát, podle potřeby.
Vymačkanou dýni protáhněte lisem na brambory nebo rozmixujte, cílem je úplně jemné pyré. V míse smíchejte 400 g pyré s muškátovým oříškem, špetkou soli, moukou a vejcem. Propracovávejte, až získáte měkké a mírně lepkavé těsto. Odolejte pokušení přidávat další mouku, nočky by mohly být gumové. Těsto vypadá trochu jako tmel, nechte ho zcela vychladnout.
Na dobře pomoučněné pracovní ploše vyvalujte z těsta válečky na prst tlusté a krájejte je na 2 cm silná kolečka. Zploštěte je vidličkou a dejte stranou.
Chorizo nakrájejte na kolečka. Vhoďte do suché pánve a opékejte na mírném ohni 2–3 minuty dozlatova. Přesuňte na talíř. Do pánve vhoďte cibuli a nechte ji zesklovatět. K cibuli vraťte chorizo, promíchejte a nechte stát na vypnuté plotýnce.
Kozí sýr smíchejte s mascarpone a šalvějí a odložte. Do mírně vařící osolené vody vhazujte po dávkách nočky; hotové vyplavou na povrch, trvá to 2–5 minut. Děrovanou naběračkou je vyndávejte na teplý, olejem vytřený talíř.
Nočky rozdělte do talířů, na ně dejte chorizo s cibulkou a ochucený sýr, navrch opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

Na nočky
1 malá dýně (kolem 1 kg)
sůl
2 špetky mletého muškátového oříšku
160 g hladké mouky
1 vejce
Na dokončení
100 g choriza, oloupaného
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
50 g měkkého kozího sýra
1 lžíce mascarpone
4 lístky šalvěje, nasekané
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte vnitřek se semínky a nakrájejte ji na zhruba 2,5cm klínky. Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Jemně osolte a pečte doměkka asi 40 minut. Dýni nechte vychladnout a pak ji nahrubo rozmačkejte vidličkou. Rukama z ní vymačkejte co nejvíc tekutiny. Promíchejte a zopakujte ještě jednou či dvakrát, podle potřeby.
Vymačkanou dýni protáhněte lisem na brambory nebo rozmixujte, cílem je úplně jemné pyré. V míse smíchejte 400 g pyré s muškátovým oříškem, špetkou soli, moukou a vejcem. Propracovávejte, až získáte měkké a mírně lepkavé těsto. Odolejte pokušení přidávat další mouku, nočky by mohly být gumové. Těsto vypadá trochu jako tmel, nechte ho zcela vychladnout.
Na dobře pomoučněné pracovní ploše vyvalujte z těsta válečky na prst tlusté a krájejte je na 2 cm silná kolečka. Zploštěte je vidličkou a dejte stranou.
Chorizo nakrájejte na kolečka. Vhoďte do suché pánve a opékejte na mírném ohni 2–3 minuty dozlatova. Přesuňte na talíř. Do pánve vhoďte cibuli a nechte ji zesklovatět. K cibuli vraťte chorizo, promíchejte a nechte stát na vypnuté plotýnce.
Kozí sýr smíchejte s mascarpone a šalvějí a odložte. Do mírně vařící osolené vody vhazujte po dávkách nočky; hotové vyplavou na povrch, trvá to 2–5 minut. Děrovanou naběračkou je vyndávejte na teplý, olejem vytřený talíř.
Nočky rozdělte do talířů, na ně dejte chorizo s cibulkou a ochucený sýr, navrch opepřete.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty