×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Dýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem

Co budete potřebovat

Na nočky
1 malá dýně (kolem 1 kg)
sůl
2 špetky mletého muškátového oříšku
160 g hladké mouky
1 vejce
Na dokončení
100 g choriza, oloupaného
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
50 g měkkého kozího sýra
1 lžíce mascarpone
4 lístky šalvěje, nasekané
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte vnitřek se semínky a nakrájejte ji na zhruba 2,5cm klínky. Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Jemně osolte a pečte doměkka asi 40 minut. Dýni nechte vychladnout a pak ji nahrubo rozmačkejte vidličkou. Rukama z ní vymačkejte co nejvíc tekutiny. Promíchejte a zopakujte ještě jednou či dvakrát, podle potřeby.
Vymačkanou dýni protáhněte lisem na brambory nebo rozmixujte, cílem je úplně jemné pyré. V míse smíchejte 400 g pyré s muškátovým oříškem, špetkou soli, moukou a vejcem. Propracovávejte, až získáte měkké a mírně lepkavé těsto. Odolejte pokušení přidávat další mouku, nočky by mohly být gumové. Těsto vypadá trochu jako tmel, nechte ho zcela vychladnout.
Na dobře pomoučněné pracovní ploše vyvalujte z těsta válečky na prst tlusté a krájejte je na 2 cm silná kolečka. Zploštěte je vidličkou a dejte stranou.
Chorizo nakrájejte na kolečka. Vhoďte do suché pánve a opékejte na mírném ohni 2–3 minuty dozlatova. Přesuňte na talíř. Do pánve vhoďte cibuli a nechte ji zesklovatět. K cibuli vraťte chorizo, promíchejte a nechte stát na vypnuté plotýnce.
Kozí sýr smíchejte s mascarpone a šalvějí a odložte. Do mírně vařící osolené vody vhazujte po dávkách nočky; hotové vyplavou na povrch, trvá to 2–5 minut. Děrovanou naběračkou je vyndávejte na teplý, olejem vytřený talíř.
Nočky rozdělte do talířů, na ně dejte chorizo s cibulkou a ochucený sýr, navrch opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

Na nočky
1 malá dýně (kolem 1 kg)
sůl
2 špetky mletého muškátového oříšku
160 g hladké mouky
1 vejce
Na dokončení
100 g choriza, oloupaného
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
50 g měkkého kozího sýra
1 lžíce mascarpone
4 lístky šalvěje, nasekané
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte vnitřek se semínky a nakrájejte ji na zhruba 2,5cm klínky. Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Jemně osolte a pečte doměkka asi 40 minut. Dýni nechte vychladnout a pak ji nahrubo rozmačkejte vidličkou. Rukama z ní vymačkejte co nejvíc tekutiny. Promíchejte a zopakujte ještě jednou či dvakrát, podle potřeby.
Vymačkanou dýni protáhněte lisem na brambory nebo rozmixujte, cílem je úplně jemné pyré. V míse smíchejte 400 g pyré s muškátovým oříškem, špetkou soli, moukou a vejcem. Propracovávejte, až získáte měkké a mírně lepkavé těsto. Odolejte pokušení přidávat další mouku, nočky by mohly být gumové. Těsto vypadá trochu jako tmel, nechte ho zcela vychladnout.
Na dobře pomoučněné pracovní ploše vyvalujte z těsta válečky na prst tlusté a krájejte je na 2 cm silná kolečka. Zploštěte je vidličkou a dejte stranou.
Chorizo nakrájejte na kolečka. Vhoďte do suché pánve a opékejte na mírném ohni 2–3 minuty dozlatova. Přesuňte na talíř. Do pánve vhoďte cibuli a nechte ji zesklovatět. K cibuli vraťte chorizo, promíchejte a nechte stát na vypnuté plotýnce.
Kozí sýr smíchejte s mascarpone a šalvějí a odložte. Do mírně vařící osolené vody vhazujte po dávkách nočky; hotové vyplavou na povrch, trvá to 2–5 minut. Děrovanou naběračkou je vyndávejte na teplý, olejem vytřený talíř.
Nočky rozdělte do talířů, na ně dejte chorizo s cibulkou a ochucený sýr, navrch opepřete.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty