×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Dýňové medové máslo se skořicí

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Dýňové medové máslo se skořicí

Co budete potřebovat

250 g dýně, zbavené semen a nakrájené
na kusy
250 g másla, změklého
¾ lžičky mleté skořice
4 lžíce medu
dřeň z 1 podélně rozpůleného
vanilkového lusku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170°C. Dýni dejte na plech, přikryjte alobalem a upečte doměkka; potrvá to asi 30 minut. Odkrojte případné tvrdé kousky a dýni rozmixujte dohladka. Pyré nechte vychladnout.
Máslo vyšlehejte elektrickým šlehačem dohladka. Přidejte skořici a lžíci dýňového pyré. Důkladně prošlehejte a každou půlminutu přidejte lžíci pyré – celkem ho bude stačit 6 lžic. Přimíchejte med a vanilku a našlehejte do nadýchaného krému. Naplňte jím nízké sklenice. Skladujte v lednici. Výborně chutná namazaný na čerstvé croissanty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové medové máslo se skořicí

Velmi snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

250 g dýně, zbavené semen a nakrájené
na kusy
250 g másla, změklého
¾ lžičky mleté skořice
4 lžíce medu
dřeň z 1 podélně rozpůleného
vanilkového lusku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170°C. Dýni dejte na plech, přikryjte alobalem a upečte doměkka; potrvá to asi 30 minut. Odkrojte případné tvrdé kousky a dýni rozmixujte dohladka. Pyré nechte vychladnout.
Máslo vyšlehejte elektrickým šlehačem dohladka. Přidejte skořici a lžíci dýňového pyré. Důkladně prošlehejte a každou půlminutu přidejte lžíci pyré – celkem ho bude stačit 6 lžic. Přimíchejte med a vanilku a našlehejte do nadýchaného krému. Naplňte jím nízké sklenice. Skladujte v lednici. Výborně chutná namazaný na čerstvé croissanty.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty