×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dýňové medové máslo se skořicí

Další recepty a články

Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s...
Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...
Asia plátky se zázvorem
Asia plátky se...
Asia plátky se zázvorem
Asia plátky se zázvorem
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Bomba quesadilla s...
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Broskvový crumble se zmrzlinou
Broskvový crumble se...
Broskvový crumble se zmrzlinou
Broskvový crumble se zmrzlinou

Dýňové medové máslo se skořicí

Co budete potřebovat

250 g dýně, zbavené semen a nakrájené
na kusy
250 g másla, změklého
¾ lžičky mleté skořice
4 lžíce medu
dřeň z 1 podélně rozpůleného
vanilkového lusku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170°C. Dýni dejte na plech, přikryjte alobalem a upečte doměkka; potrvá to asi 30 minut. Odkrojte případné tvrdé kousky a dýni rozmixujte dohladka. Pyré nechte vychladnout.
Máslo vyšlehejte elektrickým šlehačem dohladka. Přidejte skořici a lžíci dýňového pyré. Důkladně prošlehejte a každou půlminutu přidejte lžíci pyré – celkem ho bude stačit 6 lžic. Přimíchejte med a vanilku a našlehejte do nadýchaného krému. Naplňte jím nízké sklenice. Skladujte v lednici. Výborně chutná namazaný na čerstvé croissanty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové medové máslo se skořicí

Velmi snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

250 g dýně, zbavené semen a nakrájené
na kusy
250 g másla, změklého
¾ lžičky mleté skořice
4 lžíce medu
dřeň z 1 podélně rozpůleného
vanilkového lusku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170°C. Dýni dejte na plech, přikryjte alobalem a upečte doměkka; potrvá to asi 30 minut. Odkrojte případné tvrdé kousky a dýni rozmixujte dohladka. Pyré nechte vychladnout.
Máslo vyšlehejte elektrickým šlehačem dohladka. Přidejte skořici a lžíci dýňového pyré. Důkladně prošlehejte a každou půlminutu přidejte lžíci pyré – celkem ho bude stačit 6 lžic. Přimíchejte med a vanilku a našlehejte do nadýchaného krému. Naplňte jím nízké sklenice. Skladujte v lednici. Výborně chutná namazaný na čerstvé croissanty.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...
Asia plátky se zázvorem
Asia plátky se zázvorem
Asia plátky se zázvorem
Asia plátky se zázvorem
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Bomba quesadilla s brokolicí a...
Broskvový crumble se zmrzlinou
Broskvový crumble se zmrzlinou
Broskvový crumble se zmrzlinou
Broskvový crumble se zmrzlinou

Inspirujte se podobnými recepty