Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

800–900 g dýně Hokaido
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
200 g polotučného tvarohu
125 ml smetany ke šlehání AQ
2 žloutky
200 g mozzarelly AQ
špetka muškátového oříšku
2 lžíce másla
hrst šalvějových lístků
300 ml zeleninového vývaru AQ
1 balíček lasagní
parmazán

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 220 °C. Kousky dýně promíchejte s olejem, 1 lžičkou soli, pepřem a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 25–30 minut. Nechte zcela zchladnout. Pak teplotu v troubě snižte na 190 °C. Tvaroh smíchejte se smetanou, žloutky, mozzarellou, špetkou muškátového oříšku a směs podle chuti osolte. Máslo rozpusťte v malém rendlíku a pak na něm dokřupava 3–4 minuty opékejte šalvějové lístky. Polovinu upečené dýně rozmačkejte mačkadlem na brambory, druhou nechte v celku a spolu se šalvějovým máslem oba druhy dýně promíchejte. Směs podle chuti osolte. Připravte si zhruba dvoulitrovou zapékací mísu. Na dno dejte část tvarohové směsi, na ní pláty lasagní, dýňovou směs a opět pláty lasagní a vše opakujte do spotřebování všech surovin. Posypte parmazánem a pečte 30 minut.

Pomohl vám recept?
97hodnocení4

Další videorecepty