×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Dýňové kari s cizrnou

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Dýňové kari s cizrnou

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce thajské žluté kari pasty
2 cibule, nasekané
3 stonky citronové trávy
6 tobolek kardamomu
1 lžíce hořčičných semínek
1 kg dýně, oloupané a pokrájené na kostky
250 ml zeleninového vývaru
400ml konzerva kokosového mléka
400 g cizrny , vařené
2 limetky
velká hrst mátových lístků
rýže k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej a opečte na něm kari pastu, cibuli, citronovou trávu, kardamom a hořčičná semínka; stačí 2–3 minuty. Přimíchejte dýni, nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a vařte asi 10 minut, aby dýně změkla.
Ochuťte šťávou z jedné limety, druhou nakrájejte na klínky a podávejte ji ke kari. Těsně před servírováním ozdobte nasekanými mátovými lístky, podávejte s vařenou rýží.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové kari s cizrnou

Hlavní chod Velmi snadné Vaření Magazín 9/2016
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce thajské žluté kari pasty
2 cibule, nasekané
3 stonky citronové trávy
6 tobolek kardamomu
1 lžíce hořčičných semínek
1 kg dýně, oloupané a pokrájené na kostky
250 ml zeleninového vývaru
400ml konzerva kokosového mléka
400 g cizrny , vařené
2 limetky
velká hrst mátových lístků
rýže k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej a opečte na něm kari pastu, cibuli, citronovou trávu, kardamom a hořčičná semínka; stačí 2–3 minuty. Přimíchejte dýni, nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a vařte asi 10 minut, aby dýně změkla.
Ochuťte šťávou z jedné limety, druhou nakrájejte na klínky a podávejte ji ke kari. Těsně před servírováním ozdobte nasekanými mátovými lístky, podávejte s vařenou rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Inspirujte se podobnými recepty