×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňové kari s cizrnou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Dýňové kari s cizrnou

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce thajské žluté kari pasty
2 cibule, nasekané
3 stonky citronové trávy
6 tobolek kardamomu
1 lžíce hořčičných semínek
1 kg dýně, oloupané a pokrájené na kostky
250 ml zeleninového vývaru
400ml konzerva kokosového mléka
400 g cizrny , vařené
2 limetky
velká hrst mátových lístků
rýže k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej a opečte na něm kari pastu, cibuli, citronovou trávu, kardamom a hořčičná semínka; stačí 2–3 minuty. Přimíchejte dýni, nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a vařte asi 10 minut, aby dýně změkla.
Ochuťte šťávou z jedné limety, druhou nakrájejte na klínky a podávejte ji ke kari. Těsně před servírováním ozdobte nasekanými mátovými lístky, podávejte s vařenou rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové kari s cizrnou

Hlavní chod Velmi snadné Vaření Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce thajské žluté kari pasty
2 cibule, nasekané
3 stonky citronové trávy
6 tobolek kardamomu
1 lžíce hořčičných semínek
1 kg dýně, oloupané a pokrájené na kostky
250 ml zeleninového vývaru
400ml konzerva kokosového mléka
400 g cizrny , vařené
2 limetky
velká hrst mátových lístků
rýže k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej a opečte na něm kari pastu, cibuli, citronovou trávu, kardamom a hořčičná semínka; stačí 2–3 minuty. Přimíchejte dýni, nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a vařte asi 10 minut, aby dýně změkla.
Ochuťte šťávou z jedné limety, druhou nakrájejte na klínky a podávejte ji ke kari. Těsně před servírováním ozdobte nasekanými mátovými lístky, podávejte s vařenou rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty