Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Dýňové kari s cizrnou

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Dýňové kari s cizrnou

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce thajské žluté kari pasty
2 cibule, nasekané
3 stonky citronové trávy
6 tobolek kardamomu
1 lžíce hořčičných semínek
1 kg dýně, oloupané a pokrájené na kostky
250 ml zeleninového vývaru
400ml konzerva kokosového mléka
400 g cizrny , vařené
2 limetky
velká hrst mátových lístků
rýže k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej a opečte na něm kari pastu, cibuli, citronovou trávu, kardamom a hořčičná semínka; stačí 2–3 minuty. Přimíchejte dýni, nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a vařte asi 10 minut, aby dýně změkla.
Ochuťte šťávou z jedné limety, druhou nakrájejte na klínky a podávejte ji ke kari. Těsně před servírováním ozdobte nasekanými mátovými lístky, podávejte s vařenou rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové kari s cizrnou

Hlavní chod Velmi snadné Vaření Máta Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (46)

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce thajské žluté kari pasty
2 cibule, nasekané
3 stonky citronové trávy
6 tobolek kardamomu
1 lžíce hořčičných semínek
1 kg dýně, oloupané a pokrájené na kostky
250 ml zeleninového vývaru
400ml konzerva kokosového mléka
400 g cizrny , vařené
2 limetky
velká hrst mátových lístků
rýže k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej a opečte na něm kari pastu, cibuli, citronovou trávu, kardamom a hořčičná semínka; stačí 2–3 minuty. Přimíchejte dýni, nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a vařte asi 10 minut, aby dýně změkla.
Ochuťte šťávou z jedné limety, druhou nakrájejte na klínky a podávejte ji ke kari. Těsně před servírováním ozdobte nasekanými mátovými lístky, podávejte s vařenou rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Inspirujte se podobnými recepty