×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňové kari s cizrnou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Dýňové kari s cizrnou

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce thajské žluté kari pasty
2 cibule, nasekané
3 stonky citronové trávy
6 tobolek kardamomu
1 lžíce hořčičných semínek
1 kg dýně, oloupané a pokrájené na kostky
250 ml zeleninového vývaru
400ml konzerva kokosového mléka
400 g cizrny , vařené
2 limetky
velká hrst mátových lístků
rýže k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej a opečte na něm kari pastu, cibuli, citronovou trávu, kardamom a hořčičná semínka; stačí 2–3 minuty. Přimíchejte dýni, nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a vařte asi 10 minut, aby dýně změkla.
Ochuťte šťávou z jedné limety, druhou nakrájejte na klínky a podávejte ji ke kari. Těsně před servírováním ozdobte nasekanými mátovými lístky, podávejte s vařenou rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové kari s cizrnou

Hlavní chod Velmi snadné Vaření Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce thajské žluté kari pasty
2 cibule, nasekané
3 stonky citronové trávy
6 tobolek kardamomu
1 lžíce hořčičných semínek
1 kg dýně, oloupané a pokrájené na kostky
250 ml zeleninového vývaru
400ml konzerva kokosového mléka
400 g cizrny , vařené
2 limetky
velká hrst mátových lístků
rýže k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej a opečte na něm kari pastu, cibuli, citronovou trávu, kardamom a hořčičná semínka; stačí 2–3 minuty. Přimíchejte dýni, nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a vařte asi 10 minut, aby dýně změkla.
Ochuťte šťávou z jedné limety, druhou nakrájejte na klínky a podávejte ji ke kari. Těsně před servírováním ozdobte nasekanými mátovými lístky, podávejte s vařenou rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty