Dýňové kari s cizrnou
Ingredience
1 | lžíce slunečnicového oleje |
3 | lžíce thajské žluté kari pasty |
2 | cibule, nasekané |
3 | stonky citronové trávy |
6 | tobolek kardamomu |
1 | lžíce hořčičných semínek |
1 kg | dýně, oloupané a pokrájené na kostky |
250 ml | zeleninového vývaru |
400ml | konzerva kokosového mléka |
400 g | cizrny , vařené |
2 | limetky |
velká hrst mátových lístků | |
rýže k podávání |
Postup přípravy
Rozehřejte olej a opečte na něm kari pastu, cibuli, citronovou trávu, kardamom a hořčičná semínka; stačí 2–3 minuty. Přimíchejte dýni, nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a vařte asi 10 minut, aby dýně změkla.
Ochuťte šťávou z jedné limety, druhou nakrájejte na klínky a podávejte ji ke kari. Těsně před servírováním ozdobte nasekanými mátovými lístky, podávejte s vařenou rýží.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY