Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 dýně Hokkaido ABio
1 lžička oleje
350 g cizrny
1 stroužek česneku
špetka mletého chilli AQ
1 lžička mletého kmínu
malý svazek hladkolisté petrželky AQ
2 plátky světlého toustového chleba
1 velká mrkev
½ malé červené cibule
80–100 g balkánského sýru AQ
4 libanonské nebo pita chleby
sůl
pepř

Postup přípravy

Kostičky dýně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Cizrnu vsypte spolu s česnekem, chilli, kmínem a polovinou petrželky do robotu a rozmixujte, ale ne zcela dohladka. Přidejte měkkou a lehce zchladlou dýni, chleba a sůl i pepř podle chuti. Dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte 12 falafelu. Dejte je na 10 minut do lednice. Mezitím smíchejte zbylou petrželku, nastrouhanou mrkev, cibuli a balkánský sýr a dejte stranou. Falafely vyskládejte na plech a dejte je na 10 minut do trouby pod gril. Libanonské chleby mírně nahřejte, dovnitř dejte vždy část salátu a 2–3 dýňové falafely.

Pomohl vám recept?
7hodnocení3

Další videorecepty