
Dýňové falafely
Ingredience
1 | dýně Hokkaido ABio |
1 | lžička oleje |
350 g | cizrny |
1 | stroužek česneku |
špetka mletého chilli AQ | |
1 | lžička mletého kmínu |
malý svazek hladkolisté petrželky AQ | |
2 | plátky světlého toustového chleba |
1 | velká mrkev |
½ | malé červené cibule |
80–100 g | balkánského sýru AQ |
4 | libanonské nebo pita chleby |
sůl | |
pepř |
Postup přípravy
Kostičky dýně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Cizrnu vsypte spolu s česnekem, chilli, kmínem a polovinou petrželky do robotu a rozmixujte, ale ne zcela dohladka. Přidejte měkkou a lehce zchladlou dýni, chleba a sůl i pepř podle chuti. Dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte 12 falafelu. Dejte je na 10 minut do lednice. Mezitím smíchejte zbylou petrželku, nastrouhanou mrkev, cibuli a balkánský sýr a dejte stranou. Falafely vyskládejte na plech a dejte je na 10 minut do trouby pod gril. Libanonské chleby mírně nahřejte, dovnitř dejte vždy část salátu a 2–3 dýňové falafely.
Pomohl vám recept?
7hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod