×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňové falafely

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Dýňové falafely

Co budete potřebovat

1 dýně Hokkaido ABio
1 lžička oleje
350 g cizrny
1 stroužek česneku
špetka mletého chilli AQ
1 lžička mletého kmínu
malý svazek hladkolisté petrželky AQ
2 plátky světlého toustového chleba
1 velká mrkev
½ malé červené cibule
80–100 g balkánského sýru AQ
4 libanonské nebo pita chleby
sůl
pepř

Jak na to?

Kostičky dýně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Cizrnu vsypte spolu s česnekem, chilli, kmínem a polovinou petrželky do robotu a rozmixujte, ale ne zcela dohladka. Přidejte měkkou a lehce zchladlou dýni, chleba a sůl i pepř podle chuti. Dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte 12 falafelu. Dejte je na 10 minut do lednice. Mezitím smíchejte zbylou petrželku, nastrouhanou mrkev, cibuli a balkánský sýr a dejte stranou. Falafely vyskládejte na plech a dejte je na 10 minut do trouby pod gril. Libanonské chleby mírně nahřejte, dovnitř dejte vždy část salátu a 2–3 dýňové falafely.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové falafely

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 dýně Hokkaido ABio
1 lžička oleje
350 g cizrny
1 stroužek česneku
špetka mletého chilli AQ
1 lžička mletého kmínu
malý svazek hladkolisté petrželky AQ
2 plátky světlého toustového chleba
1 velká mrkev
½ malé červené cibule
80–100 g balkánského sýru AQ
4 libanonské nebo pita chleby
sůl
pepř

Jak na to?

Kostičky dýně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Cizrnu vsypte spolu s česnekem, chilli, kmínem a polovinou petrželky do robotu a rozmixujte, ale ne zcela dohladka. Přidejte měkkou a lehce zchladlou dýni, chleba a sůl i pepř podle chuti. Dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte 12 falafelu. Dejte je na 10 minut do lednice. Mezitím smíchejte zbylou petrželku, nastrouhanou mrkev, cibuli a balkánský sýr a dejte stranou. Falafely vyskládejte na plech a dejte je na 10 minut do trouby pod gril. Libanonské chleby mírně nahřejte, dovnitř dejte vždy část salátu a 2–3 dýňové falafely.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty