Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 šalotka
polovina máslové nebo muškátové dýně (mají tlustší dužinu)
2 lžíce oleje
sůl
3 lžíce majonézy
1 lžíce hrubozrnné hořčice

Postup přípravy

Dýni vydlabejte a oloupejte. Dužinu nakrájejte na mandolíně na slabé plátky, maximálně 2 mm silné. Chipsy rozložte na plechy vyložené pečicím papírem a potřete olivovým olejem, nejlépe použijte ten ve spreji. Dejte do předehřáté trouby a pečte 30 minut při teplotě 180 °C. Až se chipsy začnou kroutit, jsou upečené.
Vytáhněte z trouby a ještě na plechu posypte solí. Podávejte s dipem, který připravíte smícháním majonézy s hrubozrnnou hořčicí a citronovou šťávou.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty