×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dvoupatrová pavlova

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Dvoupatrová pavlova

Co budete potřebovat

6 velkých bílků
150 g světlého cukru muscovado
150 g krupicového cukru
3 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa
3 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce vanilkového extraktu
pár kapek malinové potravinářské barvy
4 kelímky smetany ke šlehání
600–700 g malin a borůvek

Jak na to?

1. Bílky vyšlehejte do polotuha, pak k nim postupně přidávejte oba cukry a ušlehejte dotuha. Nakonec přilijte ocet, vsypte kukuřičný škrob a vmíchejte pár kapek malinového barviva, aby směs jen lehce chytla růžovou barvu.
2. Z hmoty vytvarujte na plech vyložený pečicím papírem dvě kola: jedno asi jako mělký talíř
a menší jako dezertní. Pečte cca tři čtvrtě hodiny až hodinu v troubě předehřáté na 120 °C. Sledujte, aby vám pavlova nehnědla – pokud chytá barvu, pootevřete dvířka trouby.
3. Pavlovy, které by měly mít křupavou krustu navrchu a měkký vnitřek, nechte zchladnout. Smetanu si postupně ušlehejte dotuha. Polovinou pomažte větší pavlovu, poklaďte polovinou ovoce, přiklopte druhou pavlovou, potřete zbylou šlehačkou a dozdobte ovocem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dvoupatrová pavlova

Dezert Náročné Česká
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

6 velkých bílků
150 g světlého cukru muscovado
150 g krupicového cukru
3 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa
3 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce vanilkového extraktu
pár kapek malinové potravinářské barvy
4 kelímky smetany ke šlehání
600–700 g malin a borůvek

Jak na to?

1. Bílky vyšlehejte do polotuha, pak k nim postupně přidávejte oba cukry a ušlehejte dotuha. Nakonec přilijte ocet, vsypte kukuřičný škrob a vmíchejte pár kapek malinového barviva, aby směs jen lehce chytla růžovou barvu.
2. Z hmoty vytvarujte na plech vyložený pečicím papírem dvě kola: jedno asi jako mělký talíř
a menší jako dezertní. Pečte cca tři čtvrtě hodiny až hodinu v troubě předehřáté na 120 °C. Sledujte, aby vám pavlova nehnědla – pokud chytá barvu, pootevřete dvířka trouby.
3. Pavlovy, které by měly mít křupavou krustu navrchu a měkký vnitřek, nechte zchladnout. Smetanu si postupně ušlehejte dotuha. Polovinou pomažte větší pavlovu, poklaďte polovinou ovoce, přiklopte druhou pavlovou, potřete zbylou šlehačkou a dozdobte ovocem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty