Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 velkých bílků
150 g světlého cukru muscovado
150 g krupicového cukru
3 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa
3 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce vanilkového extraktu
pár kapek malinové potravinářské barvy
4 kelímky smetany ke šlehání
600–700 g malin a borůvek

Postup přípravy

1. Bílky vyšlehejte do polotuha, pak k nim postupně přidávejte oba cukry a ušlehejte dotuha. Nakonec přilijte ocet, vsypte kukuřičný škrob a vmíchejte pár kapek malinového barviva, aby směs jen lehce chytla růžovou barvu.
2. Z hmoty vytvarujte na plech vyložený pečicím papírem dvě kola: jedno asi jako mělký talíř
a menší jako dezertní. Pečte cca tři čtvrtě hodiny až hodinu v troubě předehřáté na 120 °C. Sledujte, aby vám pavlova nehnědla – pokud chytá barvu, pootevřete dvířka trouby.
3. Pavlovy, které by měly mít křupavou krustu navrchu a měkký vnitřek, nechte zchladnout. Smetanu si postupně ušlehejte dotuha. Polovinou pomažte větší pavlovu, poklaďte polovinou ovoce, přiklopte druhou pavlovou, potřete zbylou šlehačkou a dozdobte ovocem.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty