×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dušená krkovička

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Dušená krkovička

Co budete potřebovat

1,2 kg krkovičky, na velké kousky
slunečnicový olej
100 g klobásky chorizo, na plátky
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
100 g zelených oliv, okapaných
2 lžičky pálivé papriky
2 lžíce balzamikového octa
90 g passaty
1 lžíce tmavého cukru
2 bobkové listy
1 lžíce oregana
2 × 400g plechovka rajčat
250 ml hovězího vývaru
sůl, pepř
2 větvičky rajčat, lehce ogrilovaných
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při po­kojové teplotě. Pak ji nakrájejte na velké kousky a v hlubokém hrnci je ze všech stran zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Kousky vyndejte z hrnce.
Naopak do něj dejte kolečka choriza a opečte do křupava. Vyndejte je z hrnce a na vypečeném tuku osmahněte cibuli. Po 5 minutách do hrnce vraťte chorizo, přidejte česnek, olivy, papriku, balzamikový ocet, passatu, cukr, bobkové listy a oregano a opékejte asi 2 minuty. Pak do hrnce vraťte i maso, přidejte rajčata z plechovky, vlijte vývar, vše osolte a opepřete a přiklopené pokličkou vařte na slabém plameni asi 1,5 hodiny. Odklopte a nechte probublávat dalších 30 minut. Podávejte s grilovanými rajčaty, posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dušená krkovička

Hlavní chod Snadné Česká Dušení Oregano , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1,2 kg krkovičky, na velké kousky
slunečnicový olej
100 g klobásky chorizo, na plátky
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
100 g zelených oliv, okapaných
2 lžičky pálivé papriky
2 lžíce balzamikového octa
90 g passaty
1 lžíce tmavého cukru
2 bobkové listy
1 lžíce oregana
2 × 400g plechovka rajčat
250 ml hovězího vývaru
sůl, pepř
2 větvičky rajčat, lehce ogrilovaných
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při po­kojové teplotě. Pak ji nakrájejte na velké kousky a v hlubokém hrnci je ze všech stran zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Kousky vyndejte z hrnce.
Naopak do něj dejte kolečka choriza a opečte do křupava. Vyndejte je z hrnce a na vypečeném tuku osmahněte cibuli. Po 5 minutách do hrnce vraťte chorizo, přidejte česnek, olivy, papriku, balzamikový ocet, passatu, cukr, bobkové listy a oregano a opékejte asi 2 minuty. Pak do hrnce vraťte i maso, přidejte rajčata z plechovky, vlijte vývar, vše osolte a opepřete a přiklopené pokličkou vařte na slabém plameni asi 1,5 hodiny. Odklopte a nechte probublávat dalších 30 minut. Podávejte s grilovanými rajčaty, posypané petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty