×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Dušená krkovička

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Dušená krkovička

Co budete potřebovat

1,2 kg krkovičky, na velké kousky
slunečnicový olej
100 g klobásky chorizo, na plátky
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
100 g zelených oliv, okapaných
2 lžičky pálivé papriky
2 lžíce balzamikového octa
90 g passaty
1 lžíce tmavého cukru
2 bobkové listy
1 lžíce oregana
2 × 400g plechovka rajčat
250 ml hovězího vývaru
sůl, pepř
2 větvičky rajčat, lehce ogrilovaných
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při po­kojové teplotě. Pak ji nakrájejte na velké kousky a v hlubokém hrnci je ze všech stran zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Kousky vyndejte z hrnce.
Naopak do něj dejte kolečka choriza a opečte do křupava. Vyndejte je z hrnce a na vypečeném tuku osmahněte cibuli. Po 5 minutách do hrnce vraťte chorizo, přidejte česnek, olivy, papriku, balzamikový ocet, passatu, cukr, bobkové listy a oregano a opékejte asi 2 minuty. Pak do hrnce vraťte i maso, přidejte rajčata z plechovky, vlijte vývar, vše osolte a opepřete a přiklopené pokličkou vařte na slabém plameni asi 1,5 hodiny. Odklopte a nechte probublávat dalších 30 minut. Podávejte s grilovanými rajčaty, posypané petrželkou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dušená krkovička

Hlavní chod Snadné Česká Dušení Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1,2 kg krkovičky, na velké kousky
slunečnicový olej
100 g klobásky chorizo, na plátky
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
100 g zelených oliv, okapaných
2 lžičky pálivé papriky
2 lžíce balzamikového octa
90 g passaty
1 lžíce tmavého cukru
2 bobkové listy
1 lžíce oregana
2 × 400g plechovka rajčat
250 ml hovězího vývaru
sůl, pepř
2 větvičky rajčat, lehce ogrilovaných
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při po­kojové teplotě. Pak ji nakrájejte na velké kousky a v hlubokém hrnci je ze všech stran zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Kousky vyndejte z hrnce.
Naopak do něj dejte kolečka choriza a opečte do křupava. Vyndejte je z hrnce a na vypečeném tuku osmahněte cibuli. Po 5 minutách do hrnce vraťte chorizo, přidejte česnek, olivy, papriku, balzamikový ocet, passatu, cukr, bobkové listy a oregano a opékejte asi 2 minuty. Pak do hrnce vraťte i maso, přidejte rajčata z plechovky, vlijte vývar, vše osolte a opepřete a přiklopené pokličkou vařte na slabém plameni asi 1,5 hodiny. Odklopte a nechte probublávat dalších 30 minut. Podávejte s grilovanými rajčaty, posypané petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty