Dušená krkovička
Ingredience
1,2 kg | krkovičky, na velké kousky |
slunečnicový olej | |
100 g | klobásky chorizo, na plátky |
1 | cibule, nasekaná najemno |
2 | stroužky česneku, rozmačkané |
100 g | zelených oliv, okapaných |
2 | lžičky pálivé papriky |
2 | lžíce balzamikového octa |
90 g | passaty |
1 | lžíce tmavého cukru |
2 | bobkové listy |
1 | lžíce oregana |
2 × 400g | plechovka rajčat |
250 ml | hovězího vývaru |
sůl, pepř | |
2 | větvičky rajčat, lehce ogrilovaných |
hladkolistá petrželka na ozdobu |
Postup přípravy
Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Pak ji nakrájejte na velké kousky a v hlubokém hrnci je ze všech stran zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Kousky vyndejte z hrnce.
Naopak do něj dejte kolečka choriza a opečte do křupava. Vyndejte je z hrnce a na vypečeném tuku osmahněte cibuli. Po 5 minutách do hrnce vraťte chorizo, přidejte česnek, olivy, papriku, balzamikový ocet, passatu, cukr, bobkové listy a oregano a opékejte asi 2 minuty. Pak do hrnce vraťte i maso, přidejte rajčata z plechovky, vlijte vývar, vše osolte a opepřete a přiklopené pokličkou vařte na slabém plameni asi 1,5 hodiny. Odklopte a nechte probublávat dalších 30 minut. Podávejte s grilovanými rajčaty, posypané petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY