×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový...
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s...
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový...
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Co budete potřebovat

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
300 g oříškovomedových Bebe Dobré ráno
75 g másla
3–4 velké banány
400 ml smetany ke šlehání
1 lžíce krupicového cukru

Jak na to?

1. Zavřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou a 2,5–3 hodiny vařte.
2. Mezitím troubu předehřejte na 180 °C, sušenky nadrťte rukama najemno (případně je rozdrťte v robotu), přelijte lehce zchladlým máslem a prohněťte do kompaktní hmoty. Pak ji natlačte do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm s odnímatelným dnem. Hmota by měla zakrýt dno i boky. Dejte na 10–12 minut zapéct do předehřáté trouby. Poté nechte korpus zcela vychladnout a vyndejte jej z formy.
3. Plechovku uvařeného mléka nechte zcela vychladnout. Pak ji otevřete, vzniklý karamel promíchejte vidličkou a přelijte na korpus. Navrch naskládejte banány a dotuha ušlehanou smetanu smíchanou s cukrem. Tíha karamelu, banánů a šlehačky je velká – počítejte proto s tím, že korpus může prasknout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dezert Náročné Česká Dorty Pečení Magazín 9/2012
Průměrné hodnocení 4 (40)

Co budete potřebovat

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
300 g oříškovomedových Bebe Dobré ráno
75 g másla
3–4 velké banány
400 ml smetany ke šlehání
1 lžíce krupicového cukru

Jak na to?

1. Zavřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou a 2,5–3 hodiny vařte.
2. Mezitím troubu předehřejte na 180 °C, sušenky nadrťte rukama najemno (případně je rozdrťte v robotu), přelijte lehce zchladlým máslem a prohněťte do kompaktní hmoty. Pak ji natlačte do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm s odnímatelným dnem. Hmota by měla zakrýt dno i boky. Dejte na 10–12 minut zapéct do předehřáté trouby. Poté nechte korpus zcela vychladnout a vyndejte jej z formy.
3. Plechovku uvařeného mléka nechte zcela vychladnout. Pak ji otevřete, vzniklý karamel promíchejte vidličkou a přelijte na korpus. Navrch naskládejte banány a dotuha ušlehanou smetanu smíchanou s cukrem. Tíha karamelu, banánů a šlehačky je velká – počítejte proto s tím, že korpus může prasknout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort

Inspirujte se podobnými recepty