×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dort s karamelem, banány a šlehačkou
nad 60 minut , Dezert , Náročné , Česká , Dorty , Pečení ,

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Co budu potřebovat

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
300 g oříškovomedových Bebe Dobré ráno
75 g másla
3–4 velké banány Nyní v akci
400 ml smetany ke šlehání Nyní v akci
1 lžíce krupicového cukru

Jak na to?

1. Zavřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou a 2,5–3 hodiny vařte.
2. Mezitím troubu předehřejte na 180 °C, sušenky nadrťte rukama najemno (případně je rozdrťte v robotu), přelijte lehce zchladlým máslem a prohněťte do kompaktní hmoty. Pak ji natlačte do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm s odnímatelným dnem. Hmota by měla zakrýt dno i boky. Dejte na 10–12 minut zapéct do předehřáté trouby. Poté nechte korpus zcela vychladnout a vyndejte jej z formy.
3. Plechovku uvařeného mléka nechte zcela vychladnout. Pak ji otevřete, vzniklý karamel promíchejte vidličkou a přelijte na korpus. Navrch naskládejte banány a dotuha ušlehanou smetanu smíchanou s cukrem. Tíha karamelu, banánů a šlehačky je velká – počítejte proto s tím, že korpus může prasknout.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 13,50 cena před slevou: 16,90
    sleva: −20 %
  • současná cena: 14,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj